MENIU CAUTĂ

Povestea lui Bogdan Vătăjelu, jucătorul ajuns la lotul național din Liga a II-a!

Distribuie

Naţionala de fotbal a României va susţine, în perioada 29 mai-5 iunie, un turneu de pregătire în Elveţia, unde va disputa două partide amicale împotriva reprezentativelor Albaniei (31 mai) şi Algeriei (4 iunie). În lotul convocat de selecţionerul Victor Piţurcă se află şi un jucător care provine din Liga a II-a: Bogdan Vătăjelu, de la CS Universitatea Craiova!

Vătăjelu s-a născut pe 24 aprilie 1993, la Ostroveni (judeţul Vâlcea), joacă pe postul de fundaş stânga şi a făcut primii paşi în fotbal la gruparea Sporting Râmnicu-Vâlcea. A ajuns apoi în curtea Stelei, dar n-a jucat decât la echipa-satelit a ”roş-albaştrilor”. A revenit în 2011 la Râmnicu-Vâlcea, evoluând pentru CSM, după care, în 2013, a ajuns la Metalul Reşiţa, iar la începutul acestui an a fost achiziţionat de CS Universitatea Craiova. Cota de piaţă a lui Bogdan Vătăjelu este de 325.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.

Numit căpitan de echipă doar după două meciuri

”Bogdan Vătăjelu este un jucător foarte talentat şi ambiţios, mi-a plăcut de el de la bun început. A fost descoperit la Vâlcea de antrenorul Dan Gurău. A zis de la bun început: «Dacă nu răzbesc în fotbal, mă las şi mă apuc de carte». S-a impus imediat, ca dovadă că, după doar două meciuri jucate la Metalul Reşiţa, a ajuns căpitan de echipă. Iar cu asta cred că am spus totul despre el”, a declarat Jean Turmacu, directorul general al grupării Metalul Reşiţa, pentru SportNews.ro.

Crescut de bunici

Jean Turmacu ne-a mai spus că Bogdan Vătăjelu este susţinut aproape la fiecare meci din tribune de bunicii săi: ”Vătăjelu a fost crescut de bunici. Nu ştiu exact care este situaţia părinţilor lui. Din ce am auzit, are mamă, dar de tatăl lui nu ştiu nimic. Bunicii vin şi-l susţin din tribună aproape la fiecare meci al lui”.

”Bogdan Vătăjelu e un copil liniştit, nu face probleme. Are o inteligenţă şi o personalitate ieşite din comun. Pe lângă fotbal, se ţine şi de carte. Este student”, a precizat conducătorul clubului din Reşiţa.

Citește mai multe despre Anghel Iordănescu, Bogdan Vătăjelu, victor piturca, CS Universitatea Craiova, manastire, nationala Romaniei, Poveste, surpriza și tricolor pe Libertatea.

Comentarii