De când a venit la FCSB, Nicolae Dică a insistat și pentru doi dintre foștii lui elevi de la SCM Pitești. Primul, mijlocașul Paul Szecui, a fost luat rapid, fiindcă n-a fost nici o piedică. Atacantul Robert Grecu a fost mai greu de adus, fiindcă aparținea de Viitorul lui Hagi.

Grecu a impresionat în meciul amical cu Waasland-Beveren, 3-0, când a oferit o pasă de gol, la prima reușită a lui Budescu.

Citiți și FCSB – Waasland-Beveren 3-0. Show Budescu: o ”dublă” și o bară, a mai înscris De Amorim! | VIDEO

Povestea lui Robert Grecu. Cum l-a salvat Nicolae Dică: jucătorul fusese dat afară din hotel de cei de la SCM Pitești! Probleme cu accidentările.

Robert Grecu se va lupta cu Dennis Man, Daniel Benzar și Vlad Mihalcea pentru locul rezervat jucătorului Under 21. FCSB a ajuns la un acord cu Viitorul, dar l-a dat la schimb pe Cătălin Ștefănescu, cel care sezonul trecut fusese împrumutat la CSM Poli Iași.

Cum l-a salvat Nicolae Dică pe Robert Grecu. FCSB a dat 30.000 de euro pe împrumutul pe un an, plus Ștefănescu

Robert Ionuț Grecu a împlinit 19 ani pe 2 iunie. Când era copil avea un vis: ”Vreau să ajung ca Ronaldo şi Messi”. 

Gigi Becali a dezvăluit cum a ajuns Robert Grecu la FCSB, ultimul transfer al roș-albaștrilor. În vârstă de 19 ani, tânărul jucător poate evolua pe partea dreaptă a atacului și a fost adus de la Viitorul la cererea expresă a lui Nicolae Dică.

Becali l-a luat împrumut, plătind în schimbul său 30.000 de euro și l-a dat la schimb pe Cătălin Ștefănescu. FCSB are și o clauză de cumpărare pentru 300.000 de euro, în cazul în care Grecu va confirma.

”Dică a insistat enorm pentru Grecu ăsta și mă gândesc că o să-i dea șanse să joace pentru că a insistat foarte tare. De câte ori vorbeam cu MM la telefon îmi spunea că Dică îl vrea pe Grecu. Dacă-i făceam ofertă atunci, cerea Hagi un milion de euro.

Așa l-am mai ținut două-trei săptămâni și le-am zis să-l ia împrumut și să pună clauză de cumpărare. L-am luat împrumut pentru 30.000 și am pus o clauză de 300.000 să-l cumpărăm. Dacă ziceam să-l cumpărăm direct, cerea Gică un milion de euro”, a declarat Gigi Becali, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Cum l-a salvat Nicolae Dică pe Robert Grecu. Format la LPS Aripi Pitești, 12 goluri în sezonul trecut de Liga 3

Robert Grecu a început să practice fotbalul de la cinci ani. Primii pași spre performanță i-a făcut la LPS Aripi Pitești, iar în 2011 a ajuns la Academia Hagi. A fost internațional de juniori la toate loturile, de la U13 la U19. A lucrat cu Florin Răducioiu, Costel Gâlcă și Constantin Enache. A fost convocat și de Daniel Isăilă la lotul de tineret U21.

EXCLUSIV | Povestea lui Robert Grecu. Cum l-a salvat Nicolae Dică: jucătorul fusese dat afară din hotel de cei de la SCM Pitești! Probleme cu accidentările

Robert Grecu, stânga, a fost remarcat de Gică Hagi la Cupa Danone

Extrema dreapta, de loc din Pitești, îl are ca impresar pe italianul Pietro Chiodi.

Dică l-a adus la FCSB după ce a lucrat cu el o scurtă perioadă și la SCM Pitești, sub formă de împrumut de la Viitorul. A marcat 12 goluri în Liga 3. Antrenorul vicecampioanei îl cunoaște pe Grecu din perioada în care a jucat la Viitorul. 

”Robert Grecu este un fotbalist promițător, dar nu s-a putut impune la Viitorul din cauza deselor accidentări. A avut multe ghinioane copilul. L-a împrumutat la Pitești pentru a juca. Dică îi știa bine calitățile și a reușit să-l pună pe picioare. Grecu a fost vârf de generație la juniori, cu Florinel Coman, Andrei Ciobanu, Ianis Hagi. Este un băiat educat, liniștit. Nu a creat probleme. Provine dintr-o familie foarte bună. Tatăl său este foarte pasionat de fotbal”, a explicat pentru Libertatea Pavel Peniu, președintele campioanei României.

Cum l-a salvat Nicolae Dică pe Robert Grecu. A câștigat Cupa Danone și a fost la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Dennis Man i-a fost coleg

Interesant e că SCM Pitești, care a promovat în Liga 2, nu mai conta pe Grecu din momentul în care Iordan Eftimie a fost instalat la echipă, în locul lui Dică. Eftimie a venit de la CS Mioveni cu mai mulți jucători, Grecu nu era în planurile sale și i se pusese în vedere să părăsească hotelul în care fusese cazat la Pitești.
În 2010, după ce a câștigat Cupa Hagi-Danone, Grecu a participat cu LPS Aripi Pitești la Campionatul Mondial pentru echipe U12, în Africa de Sud, terminând pe locul 28 din 40 de țări. Din lotul prof. Laurențiu Iordache, făceau parte și Dennis Man (ex-UTA, în prezent la FCSB) și Szabolcs Kilyen (ex-Viitorul, în prezent la Sepsi Sf. Gheorghe).
EXCLUSIV | Povestea lui Robert Grecu. Cum l-a salvat Nicolae Dică: jucătorul fusese dat afară din hotel de cei de la SCM Pitești! Probleme cu accidentările

Robert Grecu, rândul de sus, al patrulea de la dreapta la stânga, a început să practice fotbalul la LPS Aripi Pitești

EXCLUSIV | Povestea lui Robert Grecu. Cum l-a salvat Nicolae Dică: jucătorul fusese dat afară din hotel de cei de la SCM Pitești! Probleme cu accidentările

Dennis Man, are la FCSB numărul 98, anul nașterii sale

Citește și: Ceremonie în lacrimi! Sora lui Andrei Bucă, botezată în biserica în care a fost dus pe ultimul drum tânărul mort în Colectiv . Mama lui Andrei a născut fetița la 52 de ani! FOTO

Urmărește-ne pe Google News