Hama Fred Juvhel Tsoumou, 27 de ani, e primul stranier transferat în istoria clubului FC Hermannstadt, promovat în L1 în acest sezon.

Născut la Brazzaville, capitala Republicii Congo, Tsoumou, care mai are cinci frați, a crescut acasă până la șase ani, făcând primii pași pe terenurile de pământ din țara natală.

Povestea lui Tsomou, atacantul lui Hermannstadt: cu mama de mână, de la Zwickau, la Frankfurt, unde avea o ”pilă”

A venit în Germania cu mama sa, care studiase administrația afacerilor în Saxonia. Inițial s-a dus la Zwickau. Când mama lui a găsit un loc de muncă la o bancă din Frankfurt, Tsomou a trecut la Eintracht Frankfurt. Era 2003.

La Frankfurt avea o ”pilă”, unchiul său, Jean-Clotaire Tsoumou-Madza, bifând 42 de meciuri și trei goluri pentru Eintracht între 2002 și 2004.

”Rar am văzut un asemenea sportiv, cu asemenea calități fizce la vârsta lui. Corpul lui musculos invidios și un boxer de categoria grea”, îl lăuda Frank Light, antrenorul juniorilor lui Eintracht-U 23, pe fotbalistul de 1.86 metri și 86 kg.

Povestea lui Tsomou, atacantul lui Hermannstadt: urcarea, golul lui Bayernul lui Lucio și Demichelis, fizicul lucrat și decăderea

Pe 20 martie 2010 se duela deja în Bundesliga cu Bayern și marca în poarta lui Butt, de lângă Lucio și Demichelis, golul egalării, în minutul 87, într-un 2-1 epic. Celebritatea a venit și a durat doar câteva zile. Avea să rămână singurul lui gol în 10 meciuri din prima ligă germană. ”Golul carierei mele”, spune și azi Tsomou.

Cum se pregătesc ucrainenii de cea mai grea iarnă: dorm îmbrăcați, își fac rezerve de hrană și apă, stau la lumânare. „Dar va veni și primăvara”
Recomandări
Cum se pregătesc ucrainenii de cea mai grea iarnă: dorm îmbrăcați, își fac rezerve de hrană și apă, stau la lumânare. „Dar va veni și primăvara”

Pentru deja internaționalul german U17, U18 și U19 au urmat decizii greșite, accidentări, poate și un soi de lene, de neseriozitate.

Marea carieră profețită? Nu s-a mai îndeplinit.

A fost la Aachen, la academia lui Blackburn, la Preston și Plymouth, în Anglia, la Hartberg, în Austria, la Senica (Slovacia), la Mannheim și Burghausen (liga a patra), iar Hermannstadt l-a recuperat din Cipru, de la Ermis.

35530737_2155407338023249_6714790516682129408_oIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Povestea lui Tsomou, atacantul lui Hermannstadt: ”Nerăbdarea nu te determină să faci alegerile potrivite”

Internaționalul congolez, o selecție, anul trecut, explică:

”Când eram mai tânăr, doream să joc mai mult. Dar, uneori, nerăbdarea nu te determină să faci alegerile potrivite. Probabil că ar fi trebuit să stau liniștit la Frankfurt, să mă mulțumesc să fiu folosit treptat. Când am plecat de la Eintracht la Alemannia Aachen, în 2 Bundesliga, speram să joc acolo doar și să mă întorc la Bundesliga. Dar nu a mers așa cum era planificat”.

Cât valorează viața și suferințele unei femei bătute sau ucise în România: 10.000 de euro daune după ce o femeie a fost omorâtă, 2.000 de euro pentru o bătaie cu nunceakul
Recomandări
Cât valorează viața și suferințele unei femei bătute sau ucise în România: 10.000 de euro daune după ce o femeie a fost omorâtă, 2.000 de euro pentru o bătaie cu nunceakul

Anglia, accidentările și cazarma

Despre aventura engleză, Tsomou crede: ”În Anglia, în 2011, părea să fie mai bine, însă am avut o groază de probleme medicale. Când joci mai puțin, propunerile pe care agenții ți le aduc sunt mai modeste. Așa am ajuns în cea de-a doua divizie austriacă și la Senica, în Slovacia”.