Toate orașele fac parte sau sunt aproape de Rusia europeană pentru a reduce timpul de călătorie pentru echipele participante.

Comitetul de organizare rus propuse 13 orașe și 16 stadioane, cu toate că acestea depășeau cu mult cererile minime ale FIFA. Trei din cele 16 stadioane urma să fie renovate, iar cele 13 – reconstruite. În 2011, Rusia a redusnumărul stadioanelor de la 16 la 14. Construirea propusului stadion din Podolsk, Moscova, a fost anulată de guvernul local.

Lista stadioanelor a fost anunțată pe 29 septembrie 2012. Numărul orașelor a fost redus la 11, iar numărul stadioanelor la 12, Krasnodar și Iaroslavl fiind tăiate de pe acea listă.

Moscova

În 2018, Moscova se va transforma în centrul fotbalului mondial. În capitala Rusiei va avea loc ceremonia de deschidere, primul meci al Campionatului Mondial de Fotbal şi tot aici va avea loc şi finala. În cel mai mare oraş din Europa, suporterii se vor putea bucura nu numai de fotbal, ci şi se vor putea odihni foarte bine.

Stadionul de cinci stele Lujniki a fost renovat, dar nu și-a modificat aspectul arhitectural exterior al stadionului care a fost deschis în 1956.