Mergi direct la conținut »
Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Istorie, tradiție, cultură și artă culinară | FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Istorie, tradiție, cultură și artă culinară | FOTO

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Istorie, tradiție, cultură și artă culinară | FOTO

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018: Ekaterinburg, Iaroslavl, Kalinigrad, Kazan, Krasnodar, Moscova, Nijni Novgorod, Rostov, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci și Volgograd.

Toate orașele fac parte sau sunt aproape de Rusia europeană pentru a reduce timpul de călătorie pentru echipele participante.

Comitetul de organizare rus propuse 13 orașe și 16 stadioane, cu toate că acestea depășeau cu mult cererile minime ale FIFA. Trei din cele 16 stadioane urma să fie renovate, iar cele 13 – reconstruite. În 2011, Rusia a redusnumărul stadioanelor de la 16 la 14. Construirea propusului stadion din Podolsk, Moscova, a fost anulată de guvernul local.

Lista stadioanelor a fost anunțată pe 29 septembrie 2012. Numărul orașelor a fost redus la 11, iar numărul stadioanelor la 12, Krasnodar și Iaroslavl fiind tăiate de pe acea listă.

Moscova

În 2018, Moscova se va transforma în centrul fotbalului mondial. În capitala Rusiei va avea loc ceremonia de deschidere, primul meci al Campionatului Mondial de Fotbal şi tot aici va avea loc şi finala. În cel mai mare oraş din Europa, suporterii se vor putea bucura nu numai de fotbal, ci şi se vor putea odihni foarte bine.

Stadionul de cinci stele Lujniki a fost renovat, dar nu și-a modificat aspectul arhitectural exterior al stadionului care a fost deschis în 1956.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Luzhniki Stadium

Otkrytiye Arena

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Fan zone în Piața Roșie din Moscova

Fiecare parc din oraş şi chiar şi în Piaţa Roşie vor fi amenajate fan zone, unde, pe ecrane enorme, vor fi transmise toate meciurile finalei campionatului.

În pauzele dintre meciuri, suporterii se vor putea plimba prin oraş, vor putea vizita zeci de muzee. În afară de asta, în Moscova există mii de cluburi, baruri şi restaurante deschise non-stop. Purtătorul de cuvânt al Agenţiei federale pentru turism, Irina Şcegolikova, relevă că în capitală oaspeţii vor putea gusta mâncăruri tradiționale.

Programul complet al Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Cum se împerechează echipele în ”optimi”.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Găluște, ciorbă de varză, clătite cu icre

”Vara, băutura tradiţională rusească este cvas (băutură nealcoolică răcoritoare). Oaspeţii vor putea gusta găluşte cu carne, borş şi ciorbă de varză. Tuturor le plac clătitele cu icre, smântână şi dulceaţă. În capitală există foarte multe restaurante italiene, japoneze şi chineze”.

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”
Recomandări

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”

 

În ceea ce priveşte hotelurile, la Moscova sunt destule hoteluri de cinci stele, dar sunt și hoteluri mai ieftine şi pensiuni. Experţii în turism recomandă oaspeţilor să se deplaseze prin oraş cu ajutorul metroului: este ieftin şi rapid, pot fi evitate blocajele.

Samara

La Samara, stadionul a fost construit în afara centrului istoric al oraşului.

Iniţial, s-a luat decizia ca stadionul să fie construit în locul unde râul Samara se varsă în fluviul Volga. Noua arenă ar fi schimbat radical imaginea istorică a oraşului în care s-au păstrat clădiri din sec. XVI-XIX. În prezent, s-a hotărât ca acest complex sportiv şi infrastructura necesară să fie construite pe un spaţiu viran, într-unul din cartierele de la marginea oraşului.

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus
Recomandări

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus

 

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Fan zone în cea mai mare piață din lume

Principala Fun Zone din oraş poate fi Piaţa Kuibâşev, cea mai mare piaţă din Europa. Ea are o suprafaţă de 17,4 hectare, cu un hectar mai mult decât Piaţa Roşie din Moscova.

În pauzele dintre meciurile de pe stadion şi transmisiunile de pe ecranele mari din Fun Zone turiştii vor avea posibilitatea să coboare într-un buncăr guvernamental. În anii celui de-al Doilea Război Mondial, Samara a fost ”capitala de rezervă” a URSS.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Buncărul lui Stalin și capitala spațiului cosmic

În 2014 s-a încheiat reconstrucţia aeroportului internaţional Kurumoci.

În oraş există un port fluvial de unde se poate ajunge, practic, în toate oraşele gazde ale Campionatului Mondial de Fotbal 2018. Vara se poate face plajă și baie!

An aerial view of Mordovia arena in Saransk, Russia, 25 August 2017. Saransk will be one of the host cities for the FIFA World Cup 2018. EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Prețuri scăzute în Mordovia

În Republica Mordovia sunt păstrate cu grijă tradiţiile popoarelor mokşa şi erzia, cu cultura, istoria şi chiar limba proprie.

Mordovia este renumită prin mâncărurile din carne tocată. De exemplu, carnea pentru chiftele nu este dată prin maşina de tocat, ci se taie mărunt cu cuţitul, iar mâncarea are un gust diferit. De asemenea, sunt tradiţionale şi clătitele, care sunt foarte groase şi gustoase!

Există multe cafenele şi restaurante cu bucătărie naţională. La Kazan trăiesc reprezentanţi a 100 de naţionalităţi (mari, ciuvaşi, udmurţi etc.). La mijlocul secolului al 16-lea, Hanatul Kazan a fost anexat la statul rus şi a început afluxul populaţiei ruse.

La Kazan au avut loc Jocurile Mondiale ale Studenţilor și Campionatul Mondial de nataţie.

Au fost construite multe noduri de transport, au fost lărgite străzile, pentru ca sportivii să ajungă repede dintr-un punct în altul.

La formația din Kazan, Unics, a evoluat fostul baschetbalist român Virgil Stănescu.

General view of Kazan Arena where Portugal will face Mexico in a FIFA Confederations Cup Group A match on 18th June, in Kazan, Russia, 17 June 2017. EPA/MARIO CRUZ

Sankt Petersburg

Peste o mie de hoteluri de diferite categorii, de la cinci stele până la pensiuni, sunt pregătite să-şi primească oaspeţii. Anual în Sankt-Petersburg se deschid zeci de noi hoteluri.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Veneția Rusiei, muzeu în aer liber

A fost extins aeroportul internaţional Pulkovo.

Prin oraş se poate circula cu metroul care nu este cu nimic mai prejos decât metroul din Moscova. Datorită numărului mare de cheiuri, Petersburgul este numit adesea Veneţia Rusiei. Vara, se pot face plimbări pe Neva.

Oraşul este un muzeu în aer liber. Aici turiştii vor petrece mult timp nu la fotbal, ci la spectacole în Teatrul Mariinski, plimbări pe Bulevardul Nevski, pe Neva şi pe cheiuri.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Ermitajul, cel mai mare muzeu de artă din lume

Stadionul ”Central” din Ekaterinburg a fost construit în 1957. S-a finalizat renovarea grandioasă a complexului sportiv. Iar acum el este unul dintre cele mai bune stadioane din ţară. Arena este un monument de arhitectură neoclasică. Constructorii au păstrat faţadele istorice cu coloane şi statui în stilul realismului socialist.

Ekaterinburg Arena

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. ”Febra aurului”

Oraşul Ekaterinburg a fost înfiinţat în anul 1723 la ordinul lui Petru I ca un centru de extragere a fierului. După 20 de ani, în Ural s-a descoperit aur, iar în timpul ”febrei aurului” oraşul a început să se dezvolte vertiginos. Acum acesta este cel mai mare centru industrial al ţării. Însă, în ciuda faptului că sunt extrase minerale, s-au păstrat şi colţuri de natură sălbatică. Peisajele unice din Munţii Ural nu lasă pe nimeni indiferent.

În oraşul cu o istorie de aproape trei sute de ani s-au păstrat străzile cu construcţii din secolul al XVIII-lea, biserici vechi, o biserică protestantă şi o moschee. Merită vizitat şi subteranul din Ekaterinburg, care nu este cu nimic mai prejos de metroul din Moscova. În plus, experţii recomandă să se viziteze şi restaurante locale, unde apar mâncăruri tipice din Ural şi Siberia: colţunaşi, supe grase, clătite şi plăcinte.

Soci

În pauzele dintre meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal, suporterii vor putea face plajă la Soci pe ţărmul mării şi vor putea schia.

Stadionul ”Fișt” poartă numele celui mai înalt pisc din regiune şi aminteşte de acest munte înzăpezit. Arena are un acoperiş transparent care aminteşte de un gheţar de pe vârful muntelui. De pe tribunele lui vor putea fi văzute în acelaşi timp marea şi munţii caucazieni înzăpeziţi.

Fisht Stadium

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Riviera rusă. Plajă, dar și schi!

Deseori, Soci este numit Riviera rusă. Oraşul se întinde pe o distanţă de 140 de kilometri de-a lungul ţărmului Mării Negre. Clima deosebită din aceste locuri permite ca vara să se poată face şi baie, dar şi să se schieze. De la ţărmul mării se poate ajunge pe munte cu un teleferic.

În apropiere de oraş se află parcuri naturale cu cascade şi peşteri.

Turiştii vor fi serviţi cu frigărui tradiţionale, plăcinte osetine din aluat simplu cu carne sau legume şi, bineînţeles, vin de casă. În Munţii Caucaz sunt foarte multe vii.

Turiştii trebuie să viziteze şi Muzeul Oceanului Mondial care se află pe trei nave şi un submarin. În oraşul Iantarnâi, o suburbie a Kaliningradului, este extras chihlimbarul. Aici se află 90% din resursele mondiale de chihlimbar. Chihlimbarul poate fi găsit şi pe Kurşkaia Kosa, o fâşie de nisip care desparte Marea Baltică şi Golful Kurşki. Este un parc naţional.

Bucătăria din Konigsberg a fost renumită în Europa. Puteţi gusta renumitele Konigsberger Klopse, chifteluţe cu sos din caperi. În oraş sunt multe fabrici de bere care este produsă după reţete vechi.

Rostov

Datorită râului care împarte Rostov pe Don, oraşul este situat şi în Europa, şi în Asia.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Cu cazacii, între Europa și Asia, pe Don!

Tocmai pe râul Don trece graniţa dintre cele două părţi ale lumii, în sudul Rusiei. În partea europeană, în piaţa centrală a oraşului, lângă Teatrul Dramatic Maxim Gorki. va fi amplasat fan zone-ul.

Iar în partea asiatică, pe malul stâng al Donului, a fost construită arena de 400 de milioane de dolari.

A general view of Rostov Arena under construction in Rostov-On-Don, Russia, 21 August 2017. Rostov-On-Don will be one of the host cities for the FIFA World Cup 2018. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Suporterii care vor veni la Rostov pe Don se vor putea familiariza cu cultura şi tradiţiile cazacilor. Nu departe de Rostov pe Don se află capitala cazacilor de pe Don – Stanița Starocerkasskaia. Locuitorii păstrează cu grijă modul de trai al cazacilor din secolele trecute.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Hai cu ciorba de pește

Evident, cartea de vizită culinară a oraşului Rostov pe Don este ciorba de peşte.

La Rostov pe Don se poate ajunge cu avionul, cu trenul sau cu vaporul. Oraşul este situat lângă Marea de Azov şi deseori este numit port la cinci mări.

Volgograd

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Fan zone pe malul celui mai mare fluviu din Europa

Oraşul situat pe malurile fluviului Volga îi va bucura pe microbişti cu peisaje uimitoare. Pentru suporteri va fi creată o zonă specială pe malul fluviului Volga, cel mai mare fluviu din Europa. În timpul CM, pe străzile centrale ale oraşului va fi interzis traficul rutier.

Prezentarea orașelor de la Campionatul Mondial de Fotbal Rusia 2018. Distrus până în temelii în 1943

Volgograd şi-a schimbat denumirea de trei ori: la început s-a numit Ţariţin, în perioada sovietică Stalingrad (în anul 1943 a avut loc bătălia care a dus la înfrângerea trupelor naziste). Atunci oraşul a fost distrus până în temelii, iar din clădirile istorice a rămas doar o biserică ortodoxă din secolul al 18-lea.

Cu avionul, de la Volgograd se poate ajunge la Moscova într-o oră şi jumătate. De asemenea se poate face o croazieră pe Volga. Călătoria va dura câteva zile, însă turiştii vor avea ocazia să viziteze cel puţin încă zece oraşe din Rusia.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Secretul frumuseții Mirabelei Daeur constă într-un truc la îndemâna oricui. „Niciodată nu m-am fardat”

Close
Închide
  Close