Mergi direct la conținut »
Procesul lui Oscar Pistorius s-a amânat. Atletul va fi supus unei testări psihiatrice
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Procesul lui Oscar Pistorius s-a amânat. Atletul va fi supus unei testări psihiatrice

Procesul lui Oscar Pistorius s-a amânat. Atletul va fi supus unei testări psihiatrice

Prosesul atletului Oscar Pistorius, acuzat că şi-a împuscat prietena, a fost amânat pentru 30 iunie. Judecătorul l-a trimis pe Oscar Pistorius la o examinare psihiatrică. Această evaluare ar putea dura o lună. 

Instanţa care va judeca această speţă a decis  efectuarea de examene psihiatrice pentru a se stabili dacă atletul, campion paralimpic, suferă într-adevăr de „tulburare anxioasă generalizată”, aşa cum susţine apărarea sa, transmite AFP.

Magistratul a subliniat că examenul nu are drept scop pedepsirea lui Pistorius, lăsând să se înţeleagă că în acest stadiu este deschisă la posibilitatea ca sportivul să nu fie internat pe durata acestor teste, ce ar putea dura 30 de zile conform legii.

 Explicaţiile medicului: dă vina pe anxietate

Oscar Pistorius a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Acesta a tras mai multe focuri de armă în prietena sa, prin uşa închisă a toaletei, afirmând ulterior că a crezut că este vorba de un hoţ care a pătruns în locuinţa sa. Dr.Meryll Vorster a declarat în faţa instanţei că anxietatea i-a exacerbat teama de criminalitate şi a avut efecte asupra vieţii sale sexuale şi a vieţii publice.

Oscar Pistorius riscă o pedeapsă de cel puţin 25 de ani.

 

Close
Închide
  Close