MENIU CAUTĂ

Râdeau de Lobonţ că e pitic

Distribuie

Bogdan Lobonţ (31 de ani) a suferit mult, în copilărie, din cauza înălţimii mici. Doar un singur antrenor a crezut în şansa lui. “Aveam 12 ani atunci când Marian Ioniţă mi-a fost antrenor. El a fost cel care a crezut în mine, încă de când eram copil. Deseori îmi spunea că mă antrenează să devin portarul unei echipe mari din Bucureşti sau din străinătate, nu doar portarul lui Corvinul. A avut grijă de mine, mă întreba mereu dacă am mâncat şi ce anume”, a declarat Bogdan.

4144-179422-3.jpg

La vârsta de 14 ani, Loby a participat la mai multe selecţii pentru lotul naţional de juniori UEFA 96. De cele mai multe ori, a fost trimis acasă, fiind prea scund.

4144-179421-2.jpg

”Îmi amintesc cum râdea Pancu de mine că sunt pitic, chiar la prima mea selecţie pentru lotul naţional, care a avut loc la Curtea de Argeş. Îmi spunea că-mi va şuta numai pe sus, că aşa îmi dă goluri. Apoi am fost trimis acasă şi de la selecţia ce s-a desfăşurat la Nucet, lângă Târgovişte, iar la Eforie, antrenorul Linderberg i-a spus tatălui meu că sunt scund şi că nu se ştie dacă voi ajunge un mare portar, mai degrabă unul de Divizia B”, a mărturisit Bogdan.

A fost sfătuit să consume fructe şi lapte

Tot la acea selecţie de la Eforie, Bogdan a cunoscut un alt sportiv, ce făcea parte din lotul naţional de haltere, fost coleg de-al lui Nicu Vlad. Acesta l-a sfătuit pe portarul naţionalei noastre să consume multe fructe şi lapte pentru a creşte. Astfel, Loby mânca 2-3 kg de mere şi bea o jumătate de cutie de lapte praf pe zi.

4144-179420-1.jpg

Mai târziu, a câştigat premiul pentru cel mai bun portar al turneului, din cadrul Cupei Speranţelor, de la Buhuşi. Aşadar, antrenorul Sichitiu l-a luat la pregătire, alături de componenţii lotului naţional de juniori UEFA 95. Atunci a făcut şi prima lui vizită medicală, la un centru specializat din Bucureşti.

”Doamna care m-a consultat la prima vizită medicală mi-a spus că, pe la vârsta de 18 ani, voi avea o înălţime de 1,83 – 1,84 cm. Nu-mi venea să cred, aşa că m-am apucat să stau atârnat de o bară câte 10-15 minute, în fiecare zi. Eram convins că acest lucru mă va ajuta să cresc”, ne-a povestit Loby.

Liţă Dumitru l-a vrut în echipa Rapidului

În aprilie 1996, Bogdan a promovat la Corvinul Hunedoara, în Divizia B, fiind titular de la primul meci, disputat împotriva Forestei Fălticeni. Sezonul următor, a venit şi prima lui ofertă de transfer din partea echipei Jiul Petroşani, al cărei antrenor era Liţă Dumitru.

Dar negocierile au eşuat. Transferul ”Pisicii” la Rapid se datorează antrenorului Liţă, sosit de puţin timp în Giuleşti.

”Strânsesem şi eu vreo 500-600 de mărci germane pentru a pleca la mare cu prietenii. N-am mai ajuns la Constanţa, în acea vară, pentru că m-au sunat cei de la Rapid şi mi-au făcut o ofertă, pe care eu am acceptat-o”, a precizat Lobonţ.

foto: Reuters

Comentarii