MENIU CAUTĂ

VIDEO / Radu Albot, primul moldovean care câștigă un turneu ATP. Mesajul în română al lui ”Radu cel Mare”

Distribuie

Radu Albot, 29 de ani, scrie istorie pentru Republica Moldova. A triumfat la turneul ATP 250 de la Delray Beach (premii totale de 651.215$), salvând trei mingi de meci în finala cu britanicul Daniel Evens, un sportiv venit din calificări, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7).

”Mă simt incredibil. Muncești toată viața, muncești toată cariera, iar la final câștigi un turneu. Este un sentiment superb. Este dificil de transpus în cuvinte”, a comentat Radu, care s-a fotografiat cu drapelul Moldovei, pe teren, unde și-a adus și iubita.

Republica Moldova a avut un singur jucător pătruns între primii 200 de jucători ai lumii. Este vorba despre Roman Borvanov, 200 ATP.

Visul lui Radu Albot este să intre în Top 50. Deocamdată, după succesul de la Delray Beach, sportivul născut la Chișinău a urcat pe locul 52 mondial.

97.490$
și 250 de puncte ATP a câștigat Radu Albot, după titlul cucerit duminică noapte, în SUA.

Radu Albot a jucat și la Openul României, turneul ATP 250 ”Năstase-Țiriac Trophy”. Studenții moldoveni din București l-au înconjurat cu multă simpatie, afișând în tribune, la partidele lui, bannerul: ”Radu cel Mare”.

Iată mesajul în limba română, postat pe Facebook, al sportivului născut la Chișinău, după titlul cucerit la Delray Beach.

Comentarii