Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Răzvan Prodan revine la antrenamentele Stelei. Fiul regretatului Didi a fost oprit de la efort în ultimele 5 luni / GALERIE FOTO

Răzvan Prodan revine la antrenamentele Stelei. Fiul regretatului Didi a fost oprit de la efort în ultimele 5 luni / GALERIE FOTO

Răzvan Prodan revine la antrenamentele Stelei. Fiul regretatului Didi a fost oprit de la efort în ultimele 5 luni. Băiatul fostului internațional a primit, recent, vestea cea mare: se poate antrena alături de colegi.

De Daniel Conțescu,

 

Prodan junior și-a rezolvat problemele medicale, iar de luna viitoare, când se vor reuni ”roș-albaștrii”, va fi bun de joc. Răzvan (18 ani), transferat astă-vară la CSA Steaua – clubul de fotbal al Armatei, nu a primit avizul medical de la Institutul de Medicină Sportivă. A fost oprit de la efort, la finalul lunii august.

Pentru echipa ”militară”, urmașul lui Didi n-a apucat să participe la nicio acțiune oficială. ”Răzvan va reveni la antrenamente începând cu luna ianuarie a anului viitor. A avut ceva probleme cu tensiunea, nimic altceva”, a precizat, pentru ”Libertatea”, medicul Pompiliu Popescu, fostul doctor al echipei naționale.

L-au găsit cu tensiunea mărită

În perioada 17-19 iulie, toți jucătorii care compun lotul condus de Ion Ion și de Vasile Aelenei au efectuat vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă. La testul de efort, probleme a avut doar Răzvan Prodan, a scris, atunci, GSP: ”Cei de la Medicină Sportivă au trimis un document prin care anunțau că Răzvan trebuie să fie oprit de la efort, pentru 3 săptămâni, după care să repete testele fizice și analizele.

L-au găsit cu tensiunea mărită. S-ar putea să nu fi fost vorba decât de oboseala acumulată la pregătire, dar după cazul Ekeng și, mai ales, având în vedere condițiile în care a decedat tatăl său, au decis, preventiv, să nu riște nimic. Probabil, se gândesc să nu aibă ceva ereditar și vor să fie siguri dacă Răzvan își poate continua cariera”.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

Astfel că, după câteva săptămâni în care s-a pregătit împreună cu echipa, Prodan jr. a trecut la un program individual mai lejer, iar de o lungă perioadă nu a făcut deloc mișcare. Venea la fiecare antrenament, dar stătea pe bancă.

Tatăl său a murit de infarct

Panica s-a instalat după ce tatăl lui Răzvan a decedat, la vârsta de 44 de ani, pe 16 noiembrie 2016, în urma unui infarct, iar în clipele agonizante, tatăl și-a mușcat fiul de mână. S-a speculat că problemele cardiace ar fi ereditare (Ciprian Prodan, fratele lui Didi și unchiul lui Răzvan, a jucat, totuși, mulți ani fotbal la nivelul primelor două divizii). 

Răzvan Prodan a efectuat controale medicale și la Atletico București, clubul pentru care a evoluat înainte să meargă la CSA Steaua. Nu s-au desoperit probleme cardiace, astfel că, atunci, jucătorul n-a fost oprit de la efort.

Steaua a terminat pe primul loc turul Ligii a IV-a municipale București, după succesul cu Romprim. Formația antrenată de Ion Ion a acumulat un total de 38 de puncte și golaveraj 79-3, la egalitate cu Academia Rapid, care însă are 75 de goluri marcate și 5 primite.

 

Close
Închide
  Close