Mergi direct la conținut »
Reacția lui Emeric Ienei la acuzațiile lui Cornel Dinu: ”Nu știu ce l-a apucat. Mi-e și jenă că trebuie să discut despre așa ceva”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Reacția lui Emeric Ienei la acuzațiile lui Cornel Dinu: ”Nu știu ce l-a apucat. Mi-e și jenă că trebuie să discut despre așa ceva”

Reacția lui Emeric Ienei la acuzațiile lui Cornel Dinu: ”Nu știu ce l-a apucat. Mi-e și jenă că trebuie să discut despre așa ceva”

Reacția lui Emeric Ienei la atacurile lui Cornel Dinu: ”Nu știu ce l-a apucat. Mi-e și jenă că trebuie să discut despre așa ceva”.

Emeric Ienei (81 de ani) a recunoscut că a fost deranjat de interviul acordat de Cornel Dinu, care, în ziua în care a împlinit 70 de ani, a ținut să-l „înțepe” pe fostul coleg de breaslă.

„Ienei a fost un antrenor modest, însă avea o ținută care-i mobiliza cât de cât pe jucători. Înainte de meciul cu Argentina, din ’90, eu am rămas blocat! Ienei a vorbit trei minute!

«Băieți, ne facem jocul nostru, luăm mingea, o pasăm, ne ducem la poarta adversă. Când o pierdem încercăm s-o recuperăm. Sunteți jumătate de la Dinamo, jumătate de la Steaua, știți ce aveți de făcut». El nu știa jucătorii, nu știa nimic!”, a declarat Dinu.

Reacția lui Emeric Ienei la atacurile lui Cornel Dinu: „Vorbe fără valoare”

O comparație între palmaresul celor doi ca jucători îi e total defavorabilă „Procurorului”. Emeric Ienei a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986 cu Steaua și a strâns un total de 11 trofee. Cornel Dinu are doar trei trofee: un titlu și două Cupe ale României.

Ambii au fost și selecționeri. Ienei a fost primul care a calificat naționala României din faza grupelor atât la Mondial (în Italia 1990), cât și la European (în Belgia și Olanda 2000). Cornel Dinu a stat o jumătate de campanie, cea pentru Mondialul din SUA și a fost dat afară după rușinea de la Kosice (2-5 cu Cehia și Slovacia).

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Emeric Ienei, unul dintre oamenii de fotbal cu o prestanță aparte, un gentleman desăvârșit, a evitat să se „porcăiască” cu Cornel Dinu.

„Mă știți că eu n-am atacat niciodată pe nimeni! Nu-mi plac lucrurile astea!  Mi-e și jenă că trebuie să vorbesc despre astfel de lucruri. Ne-am înțeles bine. Nu știu ce l-a apucat acum. Ce să-i răspund? Nu-i spun nimic. Ar trebui să ne apărăm între noi, nu să rostim vorbe fără valoare”, a declarat Emeric Ienei pentru „Libertatea”.

„Accept critica, dacă ea este întemeiată, dacă se bazează pe ceva. Azi-dimineață am aflat ce a spus și m-a deranjat un pic. Dar să spui că discursul meu dinaintea meciului cu Argentina de la Mondialul din 1990 a fost doar de două minute… Atunci am făcut un rezultat foarte bun, în fața celor care erau campionii mondiali en-titre. Și ne-am calificat mai departe.

Cornel Dinu a fost un jucător foarte inteligent. A demonstrat și ca antrenor. Dar să spui că nu cunoșteam jucătorii… Mi-e jenă să comentez așa ceva”, a continuat Emeric Ienei.


CITEȘTE ȘI:

Cornel Dinu – 70 de ani: ”Cornel Țălnar e decepția vieții mele”. ”Procurorul” a dezvăluit numele unui fost fotbalist care e ”toxico-dependent”

Close
Închide
  Close