Mergi direct la conținut »
REMEMBER. Reghe şi Piţi, DUŞMĂNIE de 14 ani! Neşu i-a ÎNCĂIERAT
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

REMEMBER. Reghe şi Piţi, DUŞMĂNIE de 14 ani! Neşu i-a ÎNCĂIERAT

Ziua cea mare a sosit! Arabia saudită fierbe în aşteptarea marelui duel dintre antrenorii români Victor Piţurcă şi Laurenţiu Reghecampf. Mai mult decât toţi fanii celor două echipe pe care le pregătescu, chiar ei, cei doi rivali, sunt primii care-şi doresc enorm victoria. Mai ales că e prima oară când se întâlnesc în mod direct în calitate de antrenori. Meciul Al Ittihad - Al Hilal va începe la ora 18.35 şi nu va fi transmis de nicio televiziune din România.

Al-Ittihad este gazdă şi are avantajul că se poziţionează mai bine în clasament, locul 4, cu 21 de puncte. Al-Hilal o urmează în ierarhie, locul 5, cu 16 puncte, dar şi cu două meciuri mai puţin disputate. Ambele grupări au ca obiectiv titlul.

Microbiştii din România îşi amintesc „meciurile” lor destul de dese din perioada în care Reghe lucra la Steaua, iar Piţurcă era selecţioner. Laurenţiu îl acuza, prin „intermediari”, ba că la naţională se lucrează după metode arhaice, ba că se îngraşă şi îşi pierd vitalitatea când se întorc de la lot. Anamaria Prodan, colerica soţie a lui Reghe, n-a putut sta deoparte de scandal şi l-a făcut de câteva ori cu ou şi cu oţet pe Piţi, numindu-l „biet Oltcit”, în comparaţie cu Laur, „soarele ei”, care era asemuit cu un „Bentley”. Aceste „scurtcircuite” sunt însă arhi-cunoscute.

Pentru Reghe, şutul în fund a fost un pas înainte

Ceea ce ştie mai puţină lume este conflictul primordial, primul scandal dintre cei doi. După acea ruptură, cei doi n-au mai discutat. Şi Reghe a confirmat că nici n-are de gând să schimbe această stare de lucruri acum, când se vor duela pentru supremaţie în Arabia Saudită.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

Piţurcă şi Reghecampf au interacţionat prima dată în primăvara anului 2000. Piţurcă revenise în Ghencea după câţiva ani când a lucrat la echipele naţionale de tineret şi de seniori. Reghecampf a jucat în sezonul 1998-1999 la Litex Loveci, iar în ediţia 1999-2000 s-a întors în tricoul „roşu-albastru”. La puţin timp după ce şi-a început mandatul, Piţi l-a dat afară pe Reghecampf. Totul s-a petrecut la un antrenament. Reghecampf i-a rupt piciorul ghinionistului Mihăiţă Neşu, iar antrenorul l-a pus pe liber. Piţi voia disciplină totală la echipă şi n-a considerat acel incident ceea ce fusese de fapt, un accident nefericit, ci un pretext de a da un jucător afară pentru a-şi impune punctul de vedere şi de a arăta cine este şeful. Reghe s-a considerat o „victimă colaterală” şi, într-un fel, pentru el, a fost un pas înainte, pentru că a jufcat apoi nouă sezoane în Germania.

1,8 milioane de euro este salariul anual al lui Victor Piţurcă la Al-Ittihad. Laurenţiu Reghecampf câştigă 3,5 milioane de euro pe an. Ambii au ajuns în Arabia în acest an.

reghecampf arab

Ambii antrenori au rezultate câte trei trofee ca antrenori ai Stelei. Piţurcă are în palmares un titlu (2000-2001), o Cupă (1991-1992) şi o Supercupă a României (2001). Reghe are două titluri (2012-2013 şi 2013-2014) şi o Supercupă (2013).

 

Close
Închide
  Close