08 Feb. 2018 09:02

Roger Federer joacă la Rotterdam, pentru a redeveni numărul 1 ATP. A fost lider mondial timp de 302 săptămâni

Distribuie

Roger Federer joacă la Rotterdam, pentru a redeveni numărul 1 ATP. A fost lider mondial timp de 302 săptămâni. Elvețianul va lua startul la turneul din Olanda. Dacă va prinde semifinalele, va fi noul număr 1 ATP.

Deținător a 20 de titluri de Mare Șlem, Federer, locul 2 ATP, a acceptat wild cardul organizatorilor de la Rotterdam, pentru a lua startul la un turneu pe care l-a deja câștigat de două ori în carieră. Dacă se va califica în semifinale, elvețianul îl va întrecere la puncte pe Rafael Nadal, care a luat o pauză cel puțin până pe 19 februarie.

Turneul 'ABN Amro World Tennis Tournament' este de categoria ATP 500 și are premii totale de 1.862.925 euro. Competiția se ține indoor (în sală) și va avea loc săptămâna viitoare.

'Este un turneu special pentru mine. Îmi amintesc că prima oară am jucat aici în 1999 și era unul dintre primele mele turnee de nivel ridicat. Va fi frumos să sărbătoresc a 45-a ediție', a spus Federer, într-un comunicat postat pe site-ul turneului.

Roger s-a impus la Rotterdam în 2005 (l-a învins în finală pe actualul său antrenor, croatul Ivan Ljubicic) și în 2012 (l-a bătut pe argentinianul Juan Martin Del Potro).

Îl deposedează de un record pe Darren Cahill

La Rotterdam, și-au mai anunțat prezența bulgarul Grigor Dimitrov, neamțul Alexander Zverev și australianul Nick Kyrgios. Revenirea lui Federer, care ar fi trebuit să reintre la Dubai, la finalul lunii, înainte de turneele Masters 1.000 din martie american (Indian Wells și Miami), a fost accelerată de tentativa de a redeveni lider ATP.

Pentru a-l depăși pe spaniolul rafael Nadal (care ar putea reintra în circuit la Acapulco – pe 19 februarie), actualul lider, Federer are de 'topit' 155 de puncte.

Roger deține recordul de săptămâni ca lider ATP: 302. N-a mai fost pe 'tron' de pe 4 noiembrie 2012. La 36 de ani și 6 luni, ar deveni cel mai bătrân lider din istorie (l-ar depășit pe Andre Agassi, 33 de ani și 4 luni, în 2003).

Atunci, americanul era pregătit de Darren Cahill, actualul antrenor al Simonei Halep.

 

Loading...
Comentarii