MENIU CAUTĂ
, de Radu Tutulan

VIDEO | Românii care au traversat Atlanticul, în direct la Interviurile Libertatea: „Visul oricărui bărbat e să stea de sărbători cu alţi 3 bărbaţi”

Distribuie

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe, cei patru români care au cucerit Atlanticul şi au spulberat vechiul record al competiţiei Talisker Whisky Atlantic Challenge. În direct, la Interviurile Libertatea LIVE , aceştia au povestit prin ce au trecut în largul Oceanului Atlantic, şi, cu zâmbetul pe buze, au spus şi ce i-a motivat să pornească în această călătorie temerară.

Atlantic 4 este prima echipă de români care a traversat Oceanul Atlantic vâslind. Cei patru români au plecat pe 14 decembrie 2017 din La Gomera – Spania, au ajuns în Antigua – Caraibe, pe 22 ianuarie, în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Când au fost întrebaţi cum ar descrie momentele mai puţin plăcute, Andrei Roşu a glumit şi a răspuns că a petrece atâtea zile în compania altor bărbaţi este visul oricărui bărbat.

„Visul oricărui bărbat este de a sta 40 de zile cu alţi 3 bărbaţi, într-un spaţiu de 3 metri pătraţi, dezbrăcaţi parţial sau total”, a spus, râzând, Andrei Roşu, iar coechipierul său, Ionuţ Olteanu, a continuat gluma: „unde urmează să petreci sărbătorile de iarnă, Crăciunul, Revelionul”, stârnind amuzamentul tuturor.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au stabilit un nou record al cursei pentru cea mai rapidă traversare a Oceanului Atlantic cu o ambarcaţiune de tip PURE de 4 membri. Au parcurs cei 5.000 de kilometri în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, cu aproape o săptămână mai repede decât o făcuseră deţinătorii vechiului record. La această categorie, un echipaj format din patru foşti canotori, reuşise să parcurgă distanţa în 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute, ceea ce era consideray un record de neeegalat.

În cele 38 de zile cât a durat competiţia, membrii Atlantic4 au vâslit neîntrerupt, respectând rutina ce cuprindea 2 ore vâslit şi 2 ore odihnă, pentru a parcurge traseul de aproximativ 5.000 de kilometri. Cei patru au petrecut sărbătorile de iarnă în barcă, vâslind, au avut parte atât de furtuni cu valuri uriaşe, defecţiuni tehnice, dureri fizice, dor de casă, cât şi de vreme caldă, curenţi buni, momente speciale şi peisaje unice.


Familia din Iași care primește ajutoare de aproape 1.000 de euro. Soții nu muncesc, dar au 10 copii

Citește mai multe despre andrei roșu, marius alexe, Vasile Oşean și Interviu pe Libertatea.

Comentarii