Mergi direct la conținut »
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > România joacă la Arad în preliminariile Summer Cup Under 18

România joacă la Arad în preliminariile Summer Cup Under 18

European Summer Cup Girls 18 – Zone C este denumirea turneului de calificare pentru Fed Cup destinat junioarelor cu vârsta sub 18 ani, care se desfășoară în acestă săptămână la baza sportivă CS UTA – Tenis Profi din Arad.

De Bogdan Cioara (Arad),

Cu gândul la Granville

Participă șapte echipe naționale, dintre care trei – finalistele și învingătoarea din finala mică – se vor califica la turneul final din orașul francez Granville, în perioada 5-7 august. Celelalte cinci participante se vor alege la turneele preliminare din Italia (Maglie) și Cehia (Most), unde se vor întrece șase respectiv cinci competitoare.

România va juca împotriva Bulgariei pentru calificarea în semifinale, unde ar urma să întâlnească reprezentativa Rusiei, beneficiară de calificare directă în această fază a competiției în urma tragerii la sorți efectuată de Ovidiu Șola, arbitrul principal al competiției și Ovidiu Fereștean, director al turneului. 

În celelalte două sferturi de finală se întâlnesc Turcia – Suedia respectiv Grecia – Belarus. Partidele se desfășoară după sistemul clasic, 2 din 3, cu două meciuri de simplu și unul de dublu.

Un puști le pregătește pe fete

Mircea Rădulescu (28 de ani), antrenorul nejucător al României U18 se bazează pe trei jucătoare în calificările de la Arad. Acestea sunt Oana Smaranda Corneanu (Iași), Alessia Beatrice Ciucă (Timișoara) și Simona Ogescu (București), fiind ajutat de Teodora Weselly, preparator fizic al lotului tricolor. „Ne dorim să ne calificăm și să învingem Rusia, o echipă care ne-a învins pe unde ne-a prins în ultimii ani”, este dorința tânărului antrenor, care practică această meserie de la vârsta majoratului!

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Halep a fost la Tenis Profi

Organizăm a opta ediție U18 la Arad și sperăm într-o calificare a fetelor noastre între cele mai bune opt echipe europene”, ne-a declarat Ovidiu Fereștean, cel care organizează și turnee ale junioarelor U12 și U14. La această ultimă categorie de vârstă, Simona Halep a fost prezentă de două ori pe arenele de pe malul drept al Mureșului, remarcându-se încă de atunci prin „ambiția ieșită din comun pentru a învinge”, rememorează Fereștean.

Close
Închide
  Close