Mergi direct la conținut »
România - Marea Britanie, în Fed Cup: Johanna Konta a suferit o accidentare la umăr
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > România - Marea Britanie, în Fed Cup: Johanna Konta a suferit o accidentare la umăr

România – Marea Britanie, în Fed Cup: Johanna Konta a suferit o accidentare la umăr

Johanna Konta (25 de ani, locul 7 WTA), câștigătoarea ediției din acest an a Miami Open, s-a retras din turneul de la Charleston (SUA) din cauza unei accidentări la umăr. Jucătoarea de tenis care face parte din echipa de Fed Cup a Marii Britanii, a vorbit despre această problemă medicală.

Accidentarea Johannei Konta s-a produs cu două săptămâni și jumătate înaintea confruntării România – Marea Britanie, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Fed Cup, care va fi găzduită de “Tenis Club IDU” din Mamaia (Constanța), în zilele de 22 și 23 aprilie.

“Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag. Turneul de la Charleston este interesant și chiar îmi doream să particip. Din păcate, sunt deranjată de o ușoară accidentare la umăr, care a apărut în timpul turneului de la Miami și de care nu am scăpat ulterior”, a declarat Johanna Konta, citată de metro.co.uk.

Johanna Konta nu excelează pe zgură

În ciuda accidentării invocate, britanica a cucerit trofeul la Miami, în drumul spre cel mai important trofeu al carierei învingând-o și pe Simona Halep. Jurnaliștii britanici au subliniat faptul că Charleston ar fi fost o bună ocazie pentru Konta să se adapteze la zgură, suprafața pe care se va disputa duelul România – Marea Britanie și care nu se numără printre favoritele Johannei.

Anul trecut, Konta a disputat șase partide pe zgură, cu un bilanț negativ: două victorii și patru înfrângeri. În 2015, britanica s-a descurcat mult mai bine pe suprafața amintită: 14 victorii și șase înfrângeri. În 2014, bilanțul a fost 8-5, iar în 2013, 5-10.

Close
Închide
  Close