Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > FOTO/ Românii au confiscat Cupa Angliei. Cine a pus mâna pe cel mai vechi trofeu din istoria fotbalului

FOTO/ Românii au confiscat Cupa Angliei. Cine a pus mâna pe cel mai vechi trofeu din istoria fotbalului

[gallery ids="1418790,1418788,1418789"]

Pe 17 august, Cupa Angliei programează turul extra-preliminar, dată la care, în premieră va debuta şi FC Romania – echipa manageriată de Ionuţ Vintilă, omul al cărui vis de 10 ani s-a împlinit! FC Romania este prima echipă ”străină” acceptată în Cupa Angliei. Echipa e alcătuită în exclusivitate din jucători de altă cetăţenie decât cea engleză!

Sorţii au decis ca ”lupii” să întâlnească, pe teren propriu, cum era şi normal, pe Haverhill Rovers FC – echipă de tradiţie în fotbalul englez, fondată în 1886, şi care activează, în prezent, în Eastern Counties League – Premier Division (Liga 9). Cea mai bună performanţă pentru ”The Reds” este titlul de campioană a ligii în care activează şi acum. Haverhill Rovers joacă pe stadionul ”New Croft” din Haverhill (comitatul Suffolk, regiunea East, la 76 kilomteri de Londra), cu  3000 locuri (200 pe scaune).
Învingătoarea – care va fi recompensată cu 1.500 de lire sterline, va întâlni în ”runda preliminară” pe Heybridge Swifts (Isthmain League – Division One North – Liga 8), pe 30 august. Bonusul câştigătoarei va fi de 1.925 lire sterline, dar obiectivul ”lupilor” este calificarea în Turul 1, fază în care pot accede abia după ce vor fi trecut de cele două tururi preliminare (extra preliminarii,  184 de meciuri !). Misiunea grea, dar nu imposibilă pentru ”lupi”, care au avantajul că primele două  meciuri se dispută în… „bârlogul” lor!

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Sedință foto cu trofeul cel mai vechi din lume!

Până una alta, până să joace în celebra competiție, organizatorii au adus Cupa Angliei la echipa românescă. Ionuţ Vintilă şi ceilalţi jucători de la FC România au realizat o şedinţă foto cu preţiosul trofeu şi au făcut şi un filmuleţ de prezentare pentru meciul lor de pe 16 august.

Cupa Angliei sau FA Cup (The Football Association Challenge Cup) este cea mai veche competiție de fotbal din lume, debutând cu sezonul 1871–72. La competiție pot lua parte toate echipele din primele zece eșaloane din sistemul fotbalistic englez. Din 2012, Manchester United este echipa care are cele mai multe cupe în palmares, 11, urmată de Arsenal (10) și Tottenham (8). Hull City deține a cucerit ultimul trofeu.

Pe 9 august, FC România a debutat și în Essex Senior Football League, dispunând cu 5-0, în prima rundă, de South Manor.

 

 
 
Close
Închide
  Close