Într-o intervenție la postul de radio France Info, fosta înotătoare cu cetățenie română și franceză a precizat însă că toate evenimentele sportive vor putea avea loc doar cu respectarea anumitor reguli.

„Sportul se va relua în Franţa începând cu 11 mai, dar cu reguli de distanţare bine stabilite. Practica la club se va putea face, dar în grupuri de mai puţin de 10 persoane, în exterior, cu excepţia sporturilor colective şi de contact”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

Aceasta a adăugat: ”Toate asociaţiile, inclusiv cele ale sporturilor colective şi de judo, vor putea propune activităţi, respectând însă distanţarea socială. Lucrăm, de asemenea, la redeschiderea bazelor în funcţie de evoluţia pandemiei”.

Ministrul francez al sportului a făcut referire şi la măsurile economice luate de la începutul crizei pentru susţinerea sportului amator.

„Încă din prima zi, Ministerul Sporturilor a fost alături de asociaţii, cluburi, federaţii şi toate organismele din sectorul sportiv. Ele au putut beneficia de măsuri de drept comun, precum şomaj parţial, cu posibilitatea de a accede la împrumutul garantat de stat. Sportul, la fel ca şi cultura, va continua să beneficieze de un fond de susţinere pentru a face faţă revenirii progresive, întrucât nu vor exista evenimente până cel puţin în luna august”, a spus Mărăcineanu.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că sezonul 2019-2020 în sporturile profesioniste, mai ales cel de fotbal, nu va putea fi reluat.

Citeşte şi:

Ofiţer de poliţie judiciară, arestat preventiv pentru că ar fi cerut mită de 1,1 milioane de euro

Ministrul de interne din Republica Moldova a anunțat pe Facebook că are coronavirus

Raed Arafat avertizează: „Mai avem de așteptat”. Ce a spus despre concediile românilor

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.