Mergi direct la conținut »
NBA, play-off. Nu s-a terminat! Cleveland Cavaliers și-a salvat pielea în meciul 5 al finalei / VIDEO
Sport Libertatea > Sport

NBA, play-off. Nu s-a terminat! Cleveland Cavaliers și-a salvat pielea în meciul 5 al finalei / VIDEO

NBA, play-off (FINALA)

De Daniel Conțescu,

GOLDEN STATE WARRIORS – CLEVELAND CAVALIERS 97-112 (32-29, 29-32, 23-32, 13-19)
3-2 la general

Nu e gata! Finala NBA devine din ce în ce mai pasionantă. Cu 3-1 la general și cu următorul meci pe teren propriu, Golden State Warriors se pregătea de petrecere, luni noapte.

În ”Oracle Arena”, vicecampioana Golden State Warriors a venit însă pregătită și decisă să producă minunea: o victorie pe teren echipei care deține recordul all-time de succese în sezonul regular.

Și a reușit, profitând și de faptul că Draymond Green, ”liantul” gazdelor, lipsea, fiind suspendat după proba video. De altfel, fanii din Oakland au venit la meci cu bannere pe care scrie: ”Free Draymond”.

LeBron James a pus în coș 41 de puncte, la fel ca și colegul său – Kyrie Irving.  De la gazde a impresionat doar Klay Thompson – 37 de puncte. Superstarul Stephen Curry a avut o zi bună la serviciu (25 de puncte), dar nu una fabuloasă, ca în alte ocazii.

La pauză, scorul era egal, 61-61. Diferența s-a făcut în sfertul 3, când oaspeții au reușit 32 de puncte, iar gazdele – cu nouă mai puțin. A fost momentul în care campioana l-a pierdut pe pivotul Andrew Bogut, accidentat.

Meciul 6 al finalei va avea loc joi noapte, în Cleveland (Ohio). În cazul în care va fi nevoie, adică se va face 3-3 la general, partida decisivă va fi găzduită de arena campionilor, ”Oracle Arena”, pe 19 iunie. Finala se joacă după sistemul ”cel mai bun din 7 meciuri” sau ”cine ajunge primul la 4”.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers a fost și finala NBA de anul trecut. GSW s-a impus lejer atunci.

Close
Închide
  Close