Mergi direct la conținut »
Sânmărtean este arma secretă pentru meciul cu Ungaria
Sport Libertatea > Sport > Sânmărtean este arma secretă pentru meciul cu Ungaria

Sânmărtean este arma secretă pentru meciul cu Ungaria

Mijlocaşul Stelei, Lucian Sânmărtean (34 de ani) poate fi arma secretă a naţionalei României pentru confruntarea cu Ungaria, programată sâmbătă, ora 19:00, pe Arena Naţională.  Aşa cum a fost Gică Hagi în victoria istorică reputată de tricolori împotriva Ungariei, 2-0, pe 5 iunie 1999, în preliminariile Euro 2000.

”Nu există termen de comparaţie. Hagi e Hagi, Sânmărtean e Sânmărtean”, a punctat selecţionerul Victor Piţurcă.

”Sânmărtean poate face faţă dacă a fost convocat. Eu am mai declarat: cu un adversar valoros, rişti dacă joci cu Sânmărtean mijlocaş central, aşa cum îl foloseşte Gâlcă la Steaua. Dar poţi avea şi beneficii. Voi vedea pe ce post îl folosesc”, a explicat Piţi.

Victor Piţurcă este preocupat de găsirea ”plombelor” potrivite pentru acoperirea posturilor de fundaş dreapta şi de vârf de atac, posturi rămase descoperite după accidentarea lui Tamaş, respectiv suspendarea lui Marica.

”L-am convocat pe Luchin, ca fundaş dreapta, deşi în ultimele jocuri a fost rezerva lui Paul Papp, la Steaua, pentru că Papp nu a jucat un an şi ceva la nivel înalt. În schimb, Luchin a făcut parte mai mereu din lot, la fel ca şi Grigore, care atunci când a intrat a făcut-o foarte bine.

Rusescu nu m-a impresionat cu nimic, dar l-am convocat pentru că Marica este suspendat cu Ungaria. Valoarea şi experienţa lui m-au făcut să am încredere în el. Voi vedea pe cine titularizez în atac dintre Stancu, Keşeru şi Rusescu”, a mai precizat Victor Piţurcă.

”Nu ştiu acum ce fundaşi centrali voi folosi cu Ungaria. Nici ce fundaş dreapta. Iau în calcul orice posibilitate, chiar şi varianta Chiricheş. Fundaşul sânga se ştie în proporţie de 90 la sută, Răzvan Raţ. Mijlocaşii centrali nu-i ştiu, pentru că trebuie să mă gândesc şi la meciul cu Finlanda, să-l păstrez proaspăt pe unul dintre Pintilii sau Hoban” – Victor Piţurcă, selecţionerul României

Victor Piţurcă este mulţumit de felul cum s-a prezentat stelistul Cristi Tănase după accidentare: ”A evioluat două jocuri şi a fost proaspăt cu Oţelul după meciul cu Dinamo Kiev. Este un tip robust, nu sunt probleme. Nu se ştie însă dacă va fi titular.

 

 

Close
Închide
  Close