Mergi direct la conținut »
Scandal la Federația Română de Tenis. Mihai Rusu: ”Funcționează ilegal”. Replica lui George Cosac
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Scandal la Federația Română de Tenis. Mihai Rusu: ”Funcționează ilegal”. Replica lui George Cosac

Scandal la Federația Română de Tenis. Mihai Rusu: ”Funcționează ilegal”. Replica lui George Cosac

Federația Română de Tenis stă pe un butoi cu pulbere. Intrată în atenția Federației Internaționale, după notificarea trimisă la Londra de un membru afiliat, FRT are probleme și în justiție.

De Ciprian Iana,

Asta după ce Ministerul Tineretului și Sportului, dar și două cluburi, se judecă cu Federația de Tenis în instanță, tema fiind Adunarea Generală a FRT din 17.11.2017 care a decis noua conducere, considerată nelegală de către contestatari.

”FRT funcționaeză în ilegalitate de doi ani!”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Rusu, fost candidat la postul de președinte al Federației Române de Tenis.

Acesta a continuat tirul asupra actualei conduceri a FRT: ”Ei invocă statutul FRT, dar acesta nu poate fi peste lege. Statutul FRT este anticonstituțional, antidemocratic și antieuropean! Din acest motiv, MTS le-a blocat finanțarea. În situația lor, în care au probleme de legalitate, trebuiau să se autosuspende și să aștepte decizia finală a justiției”.

Cavaler al Ordinului ”Serviciul Credincios” pentru presă și sport din decembrie 2014, Rusu a conchis: ”Reprezentanții cluburilor care nu au avut avizul MTS, dar care au votat în 2017, pot avea și ei probleme. Pot fi considerați complici. În plus, apare și partea penală în cazul șefilor FRT. Din 2017 până acum au operat ilegal cu bani și cu documente”.

George Cosac, 51 de ani, a reacționat dur la acuzele aduse de contestatarii săi. ”Aud numai minciuni despre noi. În decizia Tribunalului București se spune clar că George Cosac este reprezentant al FRT, în calitate de președinte. De unde știe Mihai Rusu că funcționăm în ilegalitate? E supărat pe noi pentru că nu l-am angajat la FRT”, a spus Cosac.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Șeful FRF a admis că MTS le-a blocat finanțarea de un an și jumătate, dar ne-a precizat: ”Din 2016, la fiecare ședință de la FRT participa și un reprezentant de la MTS. El semna după fiecare Adunare Generală, dar când documentul ajungea la colegii lui de la MTS îi tăiau semnătura! Cei de la minister și-au bătut joc și de colegii lor, și de FRT! O manevră urâtă. Logic și normal ar fi ca toată lumea să aibă drept de vot, nu numai reprezentanțiii a 51 de cluburi (n.r. – din 54 inițial) cum zic unii!”.

FOTO: EPA

Cum de la MTS nu mai vin bani, George Cosac a dezvăluit sursele de venit ale FRT: ”Trăim din evenimente și din sponsorizări!”.


EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Close
Închide
  Close