De Ana Hațeg,

UPDATE 16:15: Borislav Mihailov, președintele federației bulgare de fotbal (UFB), a anunțat că a demisionat din funcție ca urmare a scandalului izbucnit după meciul de luni seară.

Într-un mesaj transmis de UFB se arată că demisia „este o consecință a tensiunilor recente”, dar nu a menționat rasismul în declarația lor, scrie BBC News.


Partida care s-a încheiat 6-0 pentru englezi a fost oprită de două ori din cauza mesajelor rasiste, care au fost catalogate drept ”îngrozitoare” de oficiali.

Fanii bulgari au avut scandări rasiste la adresa lui Raheem Sterling, Tyrone Mings și Marcus Rashford, jucători de culoare din naționala Albionului.

În plus, suporteri bulgari îmbrăcați în negru și cu fețele acoperite au folosit în mai multe rânduri salutul nazist.

Fanii bulgari au arătat semne indecente în timpul meciului cu Anglia

Partida a mai fost oprită prima dată în minutul 28, iar apoi în minutul 43, urmând o pauză de 6 minute, timp în care căpitanul Ivelin Popov s-a dus și a vorbit cu galeria.

Ce seară dezamăgitoare! E poate una dintre cele mai îngrozitoare pe care le-am văzut în fotbal. Am auzit scandări rasiste îngrozitoare. Am văzut un grup de persoane îmbrăcate în negru complet. Erau aproximativ 50 care făceau ceea ce părea să fie un gest fascist.

Greg Clarke, președintele Federației Engleze de Fotbal, la finalul partidei:

În cursul zilei de marți incidentele au ajuns și în sfera politică din cele două țări. Premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a cerut președintelui Uniunii Bulgare a Fotbalului, Borislav Mihaylov, să își dea demisia, scrie BBC News.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Borisov a „condamnat cu tărie” comportamentul, suporterilor și a spus că națiunea sa este „una dintre cele mai tolerante țări din lume” și este „inacceptabil” că oamenii de acolo să aibă reacții rasiste și xenofobe.

„Îi cer lui Borislav Mihailov să demisioneze imediat din funcția de președinte al Uniunii de Fotbal din Bulgaria”, a spus el, adăugând că guvernul pe care îl conduce va întrerupe orice legătură cu UFB ”inclusiv financiară” până la demisia președintelui.

Totodată, după meciul de luni seară, organul anti-discriminare din cadrul UEFA, FARE, a cerut eliminarea Bulgariei din campania de calificare pentru Euro 2020.

„Au fost prea multe incidente, prea multă neglijență din partea FA Bulgară. UEFA ar trebui să dea federația bulgară drept exemplu și să o expulzeze”, a Pavel Klymenko, ofițerul de dezvoltare în cadrul FARE pentru Europa de Est.

Citeşte şi:

Cum a fost eliberat un triplu criminal condamnat pe viață. A ieşit din închisoare fără măsuri de supraveghere!

100.000 de euro părculețul, 68.000 de euro un beton în mijlocul câmpului la Petrăchioaia! Primarul PNL simpatizant al rasiștilor și-a modernizat vila impunătoare într-un an

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
GSP.RO
Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși