Mergi direct la conținut »
Paris şi Los Angeles, gazde ale Jocurilor Olimpice din 2024, respectiv 2028
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Paris şi Los Angeles, gazde ale Jocurilor Olimpice din 2024, respectiv 2028

Paris şi Los Angeles, gazde ale Jocurilor Olimpice din 2024, respectiv 2028

Paris şi Los Angeles, gazde ale Jocurilor Olimpice din 2024, respectiv 2028.

De Ciprian Iana,

ACTUALIZARE 13 septembrie: Membrii CIO au hotărât: Paris va fi gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2024, iar Los Angeles va organiza JO 2028!

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat, miercuri, în cea de-a treia zi a lucrărilor de la Lima, că lumea are nevoie de valorile olimpice cum ar fi pacea, respectul și înțelegerea.

De asemenea, în cadrul reuniunii de la Lima, cei 90 de membri ai CIO vor vota pentru atribuirea Jocurilor Olimpice 2024 orașului Paris și a celor din 2028 orașului Los Angeles.

Bach a apreciat că JO de iarnă din 2018 de la Pyeongchang (Coreea de Sud) vor reprezenta un moment important pentru a se da un mesaj olimpic către întreaga omenire, în condițiile în care evenimentul sportiv se va desfășura la mai puțin de 100 km de granița cu Coreea de Nord.

Paris şi Los Angeles, gazde ale Jocurilor Olimpice. La Pyeongchang, JO de iarnă 2018

”Să vorbim acum despre diferite scenarii în ceea ce privește JO de iarnă de anul viitor ar însemna să dăm un mesaj greșit. Ar fi chiar un mesaj contrar credinței noastre în pace și diplomație și ar submina eforturile celor care lucrează pentru a se găsi o soluție diplomatică, astfel încât pacea sa prevaleze în peninsula Coreea”, a spus, printre altele, Thomas Bach.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Contra este noul selecționer al României. ”Guriță” are obiectiv calificarea la Euro 2020. UPDATE: Prima reacție a tehnicianului de la Dinamo

Close
Închide
  Close