UEFA a adus noi modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor, Europa League și Supercupa care vor intra în vigoare încă din această toamnă, odată cu startul noului sezon, 2018-2019. Una dintre cele mai importante este introducerea celei de-a patra schimbări.
1. A patra schimbare va putea fi făcută doar în meciurile din fazele eliminatorii și doar în cazul în care se ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile și în mod normal.
Se schimbă Liga Campionilor și Liga Europa. Orele de start se modifică
2. Orele de start vor fi și ele modificate. 21:45 nu mai este ora clasică a partidelor din Liga Campionilor. Din sezonul următor, meciurile vor începe la ora 22:00, cu mici excepții: în faza grupelor, câte două partide pe zi (marțea și miercurea) vor începe la ora 19:55.
În Europa League, din grupe până optimile de finală meciurile vor fi programate la orele 19:55 și 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcție de tragerea la sorți a partidelor. În principiu, meciurile din ultima etapă a fazei grupelor se vor juca de la aceeași oră. Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22:00, cu mențiunea că aici UEFA ar putea face modificări.
Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară, programat pe 15 august, la Tallinn (Estonia).
3. Doar la finalele din Liga Campionilor și Europa League, dar și în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, față de 18, limita de până acum. La restul meciurilor, echipele vor avea în continuare câte 18 jucători în lot.
4. După faza grupelor, atât la Liga Campionilor, cât și la Europa League, pe lista UEFA vor putea fi trecuți 3 jucători eligibili, fără vreo restricție. Regula este aliniată cu cele existente în unele ligi naționale din Europa, unde nu se impun restricții jucătorilor înregistrați la un club nou în perioada de transferuri din iarnă.
5. În Liga Campionilor exista deja acest obicei, iar din 2018-2019 practica va fi preluată și în Europa League: o echipă care a câștigat de 3 ori la rând sau de 5 ori în tital trofeul Europa League (sau al Cupei UEFA, vechea denumire a competiției) va putea purta pe mânecă o emblemă care să ateste această performanță. Singura care poate beneficia de acest privilegiu din sezonul următor este FC Sevilla, care a îndeplinit ambele criterii – a câștigat UEL în 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016.
CITEȘTE ȘI:
Ioana, soția lui Gabi Tamaș, destăinuiri despre căsnicia lor. Nevasta fotbalistului a vorbit și despre cum a ajuns să aibă o siluetă perfectă