MENIU CAUTĂ
, de Eduard Apostol

CORESPONDENȚĂ DIN SALONIC: ”Semizeii” Salonicului și ”Inelul de foc”! Fanii lui PAOK au început deja petrecerea! Echipa lui Lucescu, la un punct de titlu

Distribuie

Fanaticii fani ai lui PAOK pregătesc un spectacol pirotehnic și o noapte albă lângă Turnul Alb pentru a celebra primul titlu din istoria personală a lui Răzvan Lucescu, primul titlu din vitrina clubului după o pauză de 34 de ani.

”Un titlu de campion pentru suporterul lui PAOK Salonic e mai important ca atunci când i se naște copilul”, a declarat Cosmin Bărcăuan, fost fundaș al alb-negrilor, cu casa la câțiva kilometri de stadionul ”Toumba”.

”Din ceea ce am vorbit cu câțiva băieți de acolo pregătesc ceva nemaivăzut, celebrul ”Inel de foc”, ce înconjoară arena, e pistol cu apă față de ce va fi acum. Și dacă nu i-ar lăsa să facă acea coregrafie, fanaticii suporteri ai lui PAOK tot ar face-o, altfel ar fi de-a dreptul război. Pentru ei, jucătorii de acum ai Salonicului sunt semizei”, a mărturisit și Răzvan Raț, și el fost jucător al elenilor.

Ploaie de recorduri

”Ni s-a spus că va fi o surpriză uriașă, sunt pregătiri în toi, au stadionul la dispoziție să-și aranjeze coregrafia. Așteptarea a fost prea lungă pentru acești minunați fotbaliști ai mei: spuneți-mi altă echipă ce-a pierdut campionatul pe nedrept la ”masa verde”, a început altul cu 2 puncte minus și-l câștigă invincibilă?! Eu eram la liceu când PAOK cucerea ultimul titlu, dar scopul meu este de a intra în istorie”, a comentat Răzvan Lucescu pentru Libertatea.

”Generalul”, așa cum e supranumit de către greci, e în fața primului său titlu de campion ca antrenor. Tehnicianul e concentrat: ”Să nu uităm de returul semifinalei de Cupă, de joi, vrem și al doilea trofeu”, a spus el, după ce anul trecut s-a răzbunat pe AEK Atena, luând Cupa chiar în capitală. Și un detaliu extraordinar care va mări magnitudinea evenimentului de duminică seară: PAOK e aproape să fie prima formație din afara Atenei ce ia titlul după 30 de ani! Iar Salonicul arde pentru această onoare.

Fiesta cum nu s-a mai văzut

Mai are nevoie doar de un punct în meciul cu Levadiakos (echipă deja retrogradată), de duminică, de la ora 19:00, având 5 puncte avans față de Olympiacos cu două runde înainte de finish. Trupa lui Lucescu este imbatabilă în actuala ediție, 24 de victorii și 4 remize, vrea să mai bifeze un record istoric, acela de a încheia campionatul fără înfrângere.

”Lucescu a deschis o poartă pentru fotbalul românesc la Salonic și-n Grecia, atât pentru antrenori, cât și pentru jucători”, a spus Bărcăuan, care va fi prezent la fiesta de pe stadion.

Pe ”Toumba” va fi un spectacol pirotehnic grandios, se vor primi trofeul și medaliile de campion, în fața a 30.000 de oameni, toate biletele epuizându-se în nici două ceasuri. Apoi, alaiul va pleca de la stadion către Turnul Alb, pe malul Mării Egee, unde sunt așteptați alți peste o sută de mii de oameni veniți să celebreze un moment pe care-l așteaptă de-o viață.

Aproape de miezul nopții, fanii lui PAOK au aprins torțe pe marginea esplanadei, sărbătorind cei 93 de ani aniversați de club:

 

Comentarii