Mergi direct la conținut »
CORESPONDENȚĂ DIN SALONIC: ”Semizeii” Salonicului și ”Inelul de foc”! Fanii lui PAOK au început deja petrecerea! Echipa lui Lucescu, la un punct de titlu
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > CORESPONDENȚĂ DIN SALONIC: ”Semizeii” Salonicului și ”Inelul de foc”! Fanii lui PAOK au început deja petrecerea! Echipa lui Lucescu, la un punct de titlu

CORESPONDENȚĂ DIN SALONIC: ”Semizeii” Salonicului și ”Inelul de foc”! Fanii lui PAOK au început deja petrecerea! Echipa lui Lucescu, la un punct de titlu

Fanaticii fani ai lui PAOK pregătesc un spectacol pirotehnic și o noapte albă lângă Turnul Alb pentru a celebra primul titlu din istoria personală a lui Răzvan Lucescu, primul titlu din vitrina clubului după o pauză de 34 de ani.

De Eduard Apostol,

”Un titlu de campion pentru suporterul lui PAOK Salonic e mai important ca atunci când i se naște copilul”, a declarat Cosmin Bărcăuan, fost fundaș al alb-negrilor, cu casa la câțiva kilometri de stadionul ”Toumba”.

”Din ceea ce am vorbit cu câțiva băieți de acolo pregătesc ceva nemaivăzut, celebrul ”Inel de foc”, ce înconjoară arena, e pistol cu apă față de ce va fi acum. Și dacă nu i-ar lăsa să facă acea coregrafie, fanaticii suporteri ai lui PAOK tot ar face-o, altfel ar fi de-a dreptul război. Pentru ei, jucătorii de acum ai Salonicului sunt semizei”, a mărturisit și Răzvan Raț, și el fost jucător al elenilor.

Ploaie de recorduri

”Ni s-a spus că va fi o surpriză uriașă, sunt pregătiri în toi, au stadionul la dispoziție să-și aranjeze coregrafia. Așteptarea a fost prea lungă pentru acești minunați fotbaliști ai mei: spuneți-mi altă echipă ce-a pierdut campionatul pe nedrept la ”masa verde”, a început altul cu 2 puncte minus și-l câștigă invincibilă?! Eu eram la liceu când PAOK cucerea ultimul titlu, dar scopul meu este de a intra în istorie”, a comentat Răzvan Lucescu pentru Libertatea.

”Generalul”, așa cum e supranumit de către greci, e în fața primului său titlu de campion ca antrenor. Tehnicianul e concentrat: ”Să nu uităm de returul semifinalei de Cupă, de joi, vrem și al doilea trofeu”, a spus el, după ce anul trecut s-a răzbunat pe AEK Atena, luând Cupa chiar în capitală. Și un detaliu extraordinar care va mări magnitudinea evenimentului de duminică seară: PAOK e aproape să fie prima formație din afara Atenei ce ia titlul după 30 de ani! Iar Salonicul arde pentru această onoare.

Fiesta cum nu s-a mai văzut

Mai are nevoie doar de un punct în meciul cu Levadiakos (echipă deja retrogradată), de duminică, de la ora 19:00, având 5 puncte avans față de Olympiacos cu două runde înainte de finish. Trupa lui Lucescu este imbatabilă în actuala ediție, 24 de victorii și 4 remize, vrea să mai bifeze un record istoric, acela de a încheia campionatul fără înfrângere.

”Lucescu a deschis o poartă pentru fotbalul românesc la Salonic și-n Grecia, atât pentru antrenori, cât și pentru jucători”, a spus Bărcăuan, care va fi prezent la fiesta de pe stadion.

Pe ”Toumba” va fi un spectacol pirotehnic grandios, se vor primi trofeul și medaliile de campion, în fața a 30.000 de oameni, toate biletele epuizându-se în nici două ceasuri. Apoi, alaiul va pleca de la stadion către Turnul Alb, pe malul Mării Egee, unde sunt așteptați alți peste o sută de mii de oameni veniți să celebreze un moment pe care-l așteaptă de-o viață.

Aproape de miezul nopții, fanii lui PAOK au aprins torțe pe marginea esplanadei, sărbătorind cei 93 de ani aniversați de club:

 

 
 
Close
Close
Închide