Mergi direct la conținut »
Simona Halep a dat cu piciorul la 50.000 de euro de euro. Cu banii ăștia, și-ar fi cumpărat un apartament în București
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Simona Halep a dat cu piciorul la 50.000 de euro de euro. Cu banii ăștia, și-ar fi cumpărat un apartament în București

Simona Halep a dat cu piciorul la 50.000 de euro de euro. Cu banii ăștia, și-ar fi cumpărat un apartament în București

Simona Halep a dat cu piciorul la 50.000 de euro de euro. Cu banii ăștia, și-ar fi cumpărat un apartament în București.

De Daniel Conțescu,

Deși era numărul 1 WTA la ora începerii competiției, românca s-a prezentat la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, desfășurat în ianuarie 2018, fără sponsor de echipament (ulterior, a semnat cu Nike, după ce înțelegerea cu Adidas i-a expirat pe 31 decembrie 2017, iar părțile n-au ajuns la un consens).

Marius Copil, numărul 73 ATP, spune că sportivii programați să joace pe arena centrală, la turneele de Mare Șlem, dar care nu au sponsori, sunt abordați de diverse firme, care le cer să le facă reclamă, în schimbul unor importante sume de bani.

”Sponsorii abordează sportivii care ajung să joace pe arena centrală, la turneele de Mare Șlem. Se duc la jucători fără sponsori care vin din calificări, mai puțin cunoscuți, dar care se găsesc în situația de a se lupta cu Nadal și alții de talia lui. Cine este curios, să se uite pe mânecile tricourilor purtate de acei jucători. Sponsorii cer ca numele să le apară pe mânecile tricourilor purtate de jucători, iar în schimb oferă câte 4-5.000 de euro pentru fiecare apariție pe câte o mânecă. Așadar, dintr-un foc, la un singur meci, 10.000 de euro. Situația asta este la masculin, nu știu ce prețuri sunt la fete”, spune românul, pentru ”Libertatea”.

Un calcul simplu arată că Simona Halep a dat cu piciorul la cel puțin 50.000 de euro, având în vedere că, la Australian Open, unde nu a avut sponsor de echipament, a evoluat de cinci ori pe ”Rod Laver Arena”, stadionul central al primului turneu de Mare Șlem al anului.

De asemenea, Mihaela Buzărnescu, care nu are niciun sponsor, deși este în Top 50 de ceva vreme, a evoluat, în primul tur, pe ”Rod Laver Arena”.

Turneul de la Antipozi a fost transmis în peste 250 de țări, iar impactul reclamelor asupra publicului a fost unul uriaș. 

Românii care au evoluat pe ”Rod Laver Arena”, la Australian Open 2018

Turul 1

Mihaela Buzărnescu – Caroline Wozniacki 2-6, 3-6

Simona Halep – Destanee Aiava (WC) 7-6 (5), 6-1

Turul 3

Simona Halep – Lauren Davis 4-6, 6-4, 15-13

Sferturile de finală

Simona Halep – Karolina Pliskova 6-3, 6-2

Semifinale

Simona Halep – Angelique Kerber 6-3, 4-6, 9-7

Finala

Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7 (2), 6-3, 4-6

Close
Închide
  Close