Simona Halep s-a impus fără probleme în finala ediției inaugurale a turneului WTA de la București, demolând-o pe Roberta Vinci, din Italia, cu scorul de 6-1, 6-3, după un meci pe care l-a controlat cu autoritate.

Constănțeanca în vârstă de 22 de ani va fi recompensată cu 43.000 de dolari, iar punctele obținute pe zgura de la Arenele BNR o apropie și mai mult de chinezoiaca Na Li, care (încă) ocupă locul doi în lume.

Românca i-a făcut viața un coșmar proaspetei câștigătoare de la dublu la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, atacând fiecare punct și reușind numeroase lovituri câștigătoare.

”În primul rând, vreau să o felicit pe Roberta pentru turneul bun pe care l-a făcut. A fost un turneu deosebit. Mă bucur din suflet că am reușit să îl câștig. Deși am fost obosită, mă bucur că m-ați susținut”, și-a început Simona Halep discursul la finalul meciului.

”Aș vrea să mulțumesc familiei mele, care m-a crescut și m-a adus pe acest drum, de a practica sportul pe care îl iubesc. Mulțumesc și echipei mele, care muncește mult pentru mine și că mă susține. Sper ca anul viitor să mai fie acest turneu și să revin și să pot să îl câștig. Ați fost deosebiți. Mulțumesc, România! Mulțumesc românilor”, a mai spus tânăra jucătoare română.

”O felicit pe Simona! Ești o mare jucătoare! Ai jucat foarte bine și îți urez mult succes la următorul turneu! M-am simțit foarte bine la București”, a spus italianca Roberta Vinci, ocupanta locului 24 în ierarhia mondială.

FINALA TURNEULUI DE SIMPLU

SIMONA HALEP (România, 1) – ROBERTA VINCI (Italia, 2) 6-1, 6-3

LIVE TEXT

6-3, VICTORIE SIMONA HALEP!

Simona își procură repede trei mingi de meci și o răpune pe italiancă. Halep a ridicat mâinile în aer, în aplauzele frenetice ale numeroșilor fani din tribunele arenei din Capitală.

5-3

Vinci salvează o minge de break și își câștigă serviciul. Emoțiile Simonei se vor risipi, probabil, foarte curând. Italianca nu arată ca o jucătoare care mai poate face față multă vreme ritmului impus de româncă.

5-2

Fără probleme. Simona este la un game de titlul de la București, după ce a câștigat câteva schimburi splendide, în care și-a arătat superbul rever în lung de linie.

4-2

Vinci salvează trei mingi de break, după ce antrenorul i-a suflat un pont: ”Cu dreapta poți să îi faci rău!”. Chiar și așa, nu a fost de ajuns pentru experimentata jucătoare din Italia, care își pierde din nou serviciul. Acum sunt patru game-uri la rând câștigate de Halep.

3-2

Simona câștigă cu ceva emoții pe propriul serviciu, însă a reușit câteva execuții superbe, care au atras aplauze repetate ale publicului de la Arenele BNR. Italianca a cerut intervenția antrenorului.

2-2

Halep egalează scorul, după o evoluție splendidă, care a readus-o pe Vinci cu picioarele pe pământ. Scurtele italiencei au fost anticipate perfect de Simona, care a revenit vijelios în meci, cu un break.

1-2

Simona pare furioasă. Tocmai a câștigat un game la zero și se pare că Roberta a trezit jucătoarea de super-clasă care este românca.

0-2

Vinci trage cu dinții de fiecare punct. Servește foarte bine și, cu toate că Simona i-a dat mari bătăi de cap, a reușit să se desprindă pe tabelă, grație unor ”scurte” extrem de inspirate.

0-1

Roberta Vinci încearcă cu disperare să revină în meci. Italianca a forțat aproape pe toate retururile, plesnind cu putere mingile trimise de Simona, în special cu al doilea serviciu. Chiar și așa, constănțeanca a salvat trei mingi de break, însă a cedat primul game al setului secund, după o scurtă inspirată a adversarei sale, care este cu 9 ani mai în vârstă.

6-1, SET SIMONA HALEP!

Campioana din România este de-a dreptul fantastică azi. A reușit câteva lovituri superbe și, în nici o jumătate de oră de joc, și-a adjudecat primul set. Simona Halep este extrem de hotărâtă să pună repede mâna pe trofeu.

5-1

Halep se distanțează, în ciuda unor puncte în care Vinci a dictat ritmul. Italianca a avut și o minge de break, însă și-a bătut joc de ea cu o lovitură puternică, dar greșită, în lung de linie.

4-1

Sub privirile unei alte mari sportive a României, Nadia Comăneci, Simona Halep reușește al doilea break al partidei și primul set pare deja rezolvat de jucătoarea de pe locul 3 în lume.

3-1

Game alb pentru Simona! Vinci n-a avut nicio șansă, reușind să lovească doar de trei ori mingea în cele patru puncte.

2-1

Roberta Vinci mișcă și ea tabela de marcaj, dar tot după un game prelungit pe propriul serviciu. Simona nu a avut nicio șansă de break, dar a pus mare presiune pe italiancă.

2-0

Constănțeanca domină clar debutul de meci, reușind să o pună în mare dificultate pe Roberta Vinci, care în urmă cu o săptămână a câștigat titlul de dublu la Wimbledon, cu lovituri foarte variate și ruperi de ritm inspirate.

1-0

Simona reușește break-ul! Italianca a încercat să compenseze slăbiciunea serviciului cu mingi lungi, însă românca a reușit câteva atacuri foarte frumoase și s-a impus, la a doua șansă de break.

Marea finală va începe în câteva minute. Cele două jucătoare sunt la încălzire. Tribunele sunt arhipline. Soarele este ascuns între nori la București. Totul pare pregătit pentru încă o victorie românească. Hai, Simona!

FINALA TURNEULUI DE DUBLU

ELENA BOGDAN (ROMÂNIA) / ALEXANDRA CADANȚU (ROMÂNIA)   6 3 10

CAGLA BUYUKAKCAY (TURCIA) / KARIN KNAPP (ITALIA)                  4 6 5

”Vreau să vă mulțumesc celor care au fost alături de noi. Vreau să îi mulțumesc și Alexandrei, care a vrut să joacă alături de mine. Am făcut din nou o pereche foarte bună, ca de obicei”, a spus, vizibil emoționată, tânăra Elena Bogdan, care are doar 22 de ani.

1958 World Cup Finals Malmo, Sweden. 8th June, 1958. Germany 3 v Argentina 1. Argentine players in a tussle for the ball with West German Stollenwerk during the match

LIVE TEXT

10-5, VICTORIE BOGDAN / CADANȚU!

Alexandra Cadanțu, care a cedat complet bătălia psihologică, a pierdut primul punct, pe propriul serviciu, apoi Elena Bogdan trimis și ea în afara terenului, după un schimb lung cu Karin Knapp. Au urmat două ”cadouri” făcute de turcoaica Buyukakcay, dar și o greșeală pe care o vezi doar la amatori a Elenei Bogdan.

Alexandra Cadanțu a schimbat poziția aiurea la fileu, iar la primul schimb de teren, româncele sunt conduse cu 4-2. Bucureșteanca s-a revanșat pentru greșeală în următoarele două puncte și a egalat scorul.

Cagla Buyukakcay, de departe veriga slabă a meciului, a greșit un vole simplu, apoi Elena Bogdan a oferit și ea un punct în dar, după un serviciu puternic al excelentei Knapp. 5-5!

Alexandra Cadanțu a câștigat cel mai frumos punct al meciului, luptându-se de una singură cu ambele adversare.

A urmat un stop extrem de norocos al Elenei Bogdan și, de fericire că au două puncte avans, româncele au uitat că trebuie să schimbe din nou terenul.

Knapp face o eroare rară și perechea din România, care mai avea în palmares doar un succes în turneul minor de la Mamaia, în 2011, era la două puncte distanță de primul triumf în circuitul WTA.

Elena Bogdan procură prima minge de meci, cu o splendidă lovitură în lung de linie. Turcoaica Buyukakcay greșește o minge ușoară, iar România are deja două câștigătoare la București, înainte de finala de la simplu în care va juca Simona Halep.

Perechea câștigătoare va împărți un cec de 12.300 de dolari, în timp ce învinsele pleacă spre casă cu câte 3.200 de euro în buzunar fiecare.

3-6. SET BUYUKAKCAY / KNAPP!

Fără istoric. Karin Knapp servește perfect și împinge meciul în super tie-break. Româncele trec printr-un moment foarte delicat.

3-5

Knapp o bagă în sperieți pe Cadanțu cu două retururi puternice, românca face o dublă greșeală, iar apoi încă una și cedează serviciul. Italianca va servi pentru set.

3-4

Turcoaica își câștigă destul de sigur serviciul, însă slăbiciunile ei sunt evidente. Knapp a dominat jocul la fileu, iar româncele sunt din nou în urmă cu un game în acest set. Bogdan și Cadanțu au cerut din nou sfatul antrenorului, care a menționat posibilitatea super tie-break-ului.

3-3

Elena Bogdan alternează, fără încetare, loviturile superbe și greșelile uluitoare. După aproape fiecare serviciu de calitate, jucătoarea din Craiova a călcat în străchini și a oferit punctul adversarelor. Din fericire, de această dată, game-ul a revenit româncelor, la 30, după o eroare a turcoaicei Buyukakcay, care a dat cu racheta de pământ din cauza nervilor.

2-3

Elena Bogdan reușește un retur extraordinar la 30-15 pentru adversare. Efotul său, urmat de un zâmbet, ridică spectatorii în picioare, instigă un rever extraordinar al Alexandrei Cadanțu, dar româncele nu reușesc break-ul, deoarece aceeași Elena Bogdan greșește un vole ușor în punctul decisiv. Karin Knapp rămâne singura jucătoare de pe teren care nu și-a pierdut serviciul.

2-2

Niciuna dintre cele patru jucătoare de pe teren nu au câștigat vreodată un titlu WTA la dublu, iar acest lucru se vede, existând numeroase erori neașteptate sau nesincronizări între partenere. Acestea fiind spuse, româncele – care reușiseră break-ul în game-ul precedent -, au cedat serviciul. Alexandra Cadanțu a făcut dublă greșeală la punctul decisiv.

2-1

Turcoaica este, în mod clar, cea mai slabă jucătoare de pe teren. Cagla și-a pierdut din nou serviciul, pentru a treia oară în acest meci, iar româncele Bogdan și Cadanțu preiau inițiativa și în setul secund.

1-1

Elena Bogdan răspunde cu stil, câștigându-și și ea serviciul fără să cedeze vreun punct. Înalta jucătoare din România a servit foarte bine, în timp ce Alexandra Cadanțu a reușit să se impună la fileu, cu toate că a avut doar lovituri lipsite de forță.

0-1

Karin Knapp începe în forță la serviciu. Italianca a făcut aproape totul de una singură în acest game, câștigat la zero în fața româncelor.

6-4. SET BOGDAN / CADANȚU!

Elena Bogdan își câștigă serviciul, dar cu mari emoții. Mai întâi, învinsa Simonei Halep din finala junioarelor de la Roland Garros, în 2008, a făcut mai întâi o greșeală de picior la un serviciu, apoi a greșit un vole destul de ușor. Mingea decisivă a game-ului și a primului set a fost trimisă în fileu de turcoaica Buyukakcay.

5-4

Cagla Buyukakcay își apără pentru prima oară serviciul în acest meci, în ciuda atacurilor româncelor. Perechea turco-italiană se impune la 30 și o forțează pe Elena Bogdan să servească pentru set.

5-3

Perechea din România strânge rândurile și Alexandra își apără serviciul, la 15. A fost o creștere evidentă a jocului celor două tinere românce, care sunt la un singur game distanță de a pune un set pe tabela de marcaj.

4-3

Româncele fac încă un pas în spate. Dacă acum cinci minute, primul set părea ca și rezolvat, acum situația a redevenit neclară. Knapp a servit exact, iar diferența de scor a redevenit minimă. A fost primul game ”alb” al finalei. Urmează Alexandra Cadanțu la serviciu.

4-2

Elena Bogdan își pierde serviciul, la 30, într-un game în care Alexandra Cadanțu a fost depășită clar la fileu, pusă în mare dificultate de loviturile puternicei ale italiencei și de voleurile inspirate ale turcoaicei.

4-1

Elena Bogdan provoacă un nou break, cu un retur splendid în punctul decisiv. Turcoaica Buyukakcay este foarte fragilă pe propriul seriviciu, pe care îl pierde pentru a doua oară, anulând eforturile italiencei Knapp.

3-1

Alexandra Cadanțu, singura ”restanțieră” la serviciu dintre cele patru jucătoare de pe teren, s-a descurcat destul de bine, iar perechea din România are din nou două game-uri avans. Până acum, break-ul făcut pe serviciul Caglei Buyukakcay desparte cele două ”cupluri”. Turcoaica urmează la serviciu.

2-1

Româncele pierd primul game al finalei. Karin Knapp, de departe cea mai experimentată jucătoare de pe teren, și-a câștigat serviciul, însă Alexandra și Elena au arătat din nou că sunt capabile de lovituri spectaculoase. Și de această dată, game-ul a fost decis de un punct suplimentar, însă Cadanțu a greșit ținta de această dată.

2-0

Cele câteva sute de fani prezenți pe ”Centralul” de la Arenele BNR au avut parte de încă un game echilibrat. Elena Bogdan a servit destul de inconstant, însă Alexandra Cadanțu s-a descurcat din nou excelent și a câștigat un nou punct decisiv, printr-un smash la fileu.

1-0

Turcoaica Buyukakcay cedează primul serviciu al meciului, iar româncele, îmbrăcate în roz azi, reușesc primul break, după ce au câștigat punctul decisiv, grație unui retur excelent al Alexandrei. Jucătoarele din România, beneficiare ale unui wild-card, au jucat foarte agresiv la fileu, reușind să o pună în mare dificultate pe Knapp.

Simona Halep – Roberta Vinci

După victoria în fața Monicăi Niculescu din semifinale, Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, încearcă azi să câștige prima ediție a turneului WTA de la București. În calea ei stă a doua favorită a întrecerii, italianca Roberta Vinci. Partida începe la ora 17.30 și este transmisă în direct de Digi Sport și live text de SportNews.

”Sper să-mi meargă bine și să am încă multe alte finale de acum încolo. Va fi ultimul meci pe care îl joc aici și cred că ar trebui să ne bucurăm cu toții de el. Sunt obosită. Dacă turneul nu se disputa aici, nu aș fi participat”, a spus Simona Halep, ieri, după succesul în trei seturi în fața Monicăi Niculescu.

Simona Halep, care a câștigat doar o finală din trei în 2014, pe cea de la Doha, în fața nemțoaicei Angelique Kerber, are un palmares pozitiv în fața adversarei de azi.

Roberta Vinci. Foto: EPA

Românca în vârstă de 22 de ani s-a impus în trei din cele cinci confruntări directe, câștigând și ambele dueluri disputate pe zgură. Roberta Vinci (31 de ani, locul 24 în lume) a pierdut, la fel ca Simona Halep, un singur set la București.

Dacă se va impune azi, românca va obține cel de-al optulea titlu WTA, primul în România.

Elena Bogdan și Alexandra Cadanțu caută gloria la dublu

Beneficiare ale unui wild-card din partea organizatorilor, Bogdan și Cadanțu joacă azi, de la ora 15.30, în ultimul act al probei de dublu.

În semifinale, cele două tinere jucătoare din România au trecut de principalele favorite, Katarzyna Piter (Polonia) și Olga Savchuk (Ucraina), după un meci spectaculos, încheiat cu scorul de 6-4, 4-6, 10-4.

Astăzi, ele vor încrucișa rachetele cu turcoaica Cagla Buyukakcay și Karin Knapp (Italia). Elena și Alexandra nu au câștigat încă vreun titlu WTA, iar dacă se vor impune azi vor împărți un cec în valoare de 12.300 de dolari.

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’
Playtech.ro
BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’
Mărturia mamei din Constanța care a născut singură, în curtea casei, apoi a încercat să scape de prunc: "Am decis să mint. Asta este!"
Observatornews.ro
Mărturia mamei din Constanța care a născut singură, în curtea casei, apoi a încercat să scape de prunc: "Am decis să mint. Asta este!"
Horoscop 26 septembrie 2021. Capricornii au ocazia să-și simplifice viața pentru a se bucura de ceea ce merge bine
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2021. Capricornii au ocazia să-și simplifice viața pentru a se bucura de ceea ce merge bine
Magazine goale, benzinării închise și o explozie a prețurilor la energie: Marea Britanie se pregătește de o iarnă extrem de dură. Cât va dura criza
Știrileprotv.ro
Magazine goale, benzinării închise și o explozie a prețurilor la energie: Marea Britanie se pregătește de o iarnă extrem de dură. Cât va dura criza
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
PUBLICITATE
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
Urmărește cel mai nou VIDEO