După triumful de sâmbătă de la Shenzhen, Simona Halep (23 de ani) a declarat că nu s-a simţit bine înaintea finalei. Urmează turneul de Sydney şi se pune întrebarea: va risca românca înainte de Australian Open?

Spre deosebire de anii trecuţi, constănţeanca a avut un debut perfect de sezon, cucerind trofeul la Shenzhen (China) după ce a câştigat clar (6-4, 6-4) finala cu Timea Bacsinszky (47 WTA). Imediat, presa mondială a preluat o declaraţie făcută de ea pentru Reuters: “Nu m-am simţit bine înainte de meci. Am fost puţin bolnavă, deci mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Nu vreau să pun presiune pe mine pentru Australian Open. Sper să câştig câteva meciuri, însă va fi dur”.

Pierde înaintea turneelor majore

Halep a plecat imediat la Sydney (Australia), urmând a juca în turul 2 cu învingătoarea disputei dintre Karolina Pliskova (23 WTA) (Cehia) şi o jucătoare venită din calificări. Apoi, dacă ierarhia va fi respectată, Simona ar da peste Ekaterina Makarova (11 WTA), iar în semifinale ar putea să o înfrunte pe Agnieszka Radwanska (5 WTA).

Altfel spus, ea va avea un parcurs mai dificil decât la Shenzhen. Ceea ce ridică o întrebare: “Va risca Halep înainte de Australian Open?”. Dacă luăm ca reper anul 2014, atunci răspunsul ar fi negativ. Atunci, românca a pierdut (1-6, 4-6), neaşteptat, la Madison Keys (SUA), tot la Sydney, iar în turneul următor, la Melbourne, a atins sferturile de finală. Situaţia s-a repetat înainte de Roland Garros (finală) şi Wimbledon (semifinală), când a abandonat la Roma, respectiv la s-Hertogenbosch. Pentru ca înainte de US Open să piardă (2-6, 6-4, 3-6) în turul 2, la New Heaven, în faţa Magdalenei Ribarikova. Cum s-a retras şi de la China Open, chiar înaintea Turneului Campioanelor, Halep a fost criticată pe site-ul “LEquipe”.

Urmărește-ne pe Google News