Simona Halep, numărul 1 în tenis! Simona Halep este numărul 1 mondial A fructificat a patra șansă! Doar Ilie Năstase a mai fost primul!

Simona Halep a jucat sâmbătă dimineața împotriva Jelenei Ostapenko, meci cu o miză uriașă pentru românca de 26 de ani: a câștigat și a ajuns, în premieră, numărul unu mondial.

”Este cadoul pentru ziua mea și pot să spun că sunt cea mai fericită jucătoare. Mă voi bucura de acest moment alături de echipa mea și de mama, care este cu mine aici. Îmi pare rău că nu pot să zbor spre casă chiar în seara aceasta. Mai am un meci de jucat, îmi doresc să dau tot ce am mai bun, dar nu știu ce se va întâmpla, pentru că sunt foarte bucuroasă”, a admis Simona Halep.

„Este un moment special, într-adevăr. Azi visul a devenit realitate, după anii în care am muncit mult și am făcut sacrificii. Am avut multe greutăți pe acest drum, dar ziua de azi pur și simplu acoperă tot. Sunt foarte fericită de ceea ce am realizat.

Am avut emoții din nou la ultimul punct, picioarele mi-au tremurat, dar am jucat un punct incredibil. După experiența de la Wimbledon, mi-am spus că trebuie să controlez și să fiu puternică. Am progresat foarte mult mental, iar asta mă face să mă bucur și mai mult. Cu siguranță, este cel mai frumos turneu din cariera mea, după ce am învins-o pe Sharapova și am devenit lider mondial. Nu voi uita niciodată acest turneu”, a mai spus Simona.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

După acest meci cu o încărcătură uriașă, Simona Halep a făcut primele declarații, arătându-se extrem de emoționată de acest eveniment din viața ei.

A fost patra oară în carieră când Halep s-a aflat în postura de a fi la un singur succes de fotoliul de lider WTA. Acest lucru s-a întâmplat prima oară chiar în fața letonei de 20 de ani cu care a evoluat sâmbătă, 7 octombrie.

Tennis China Open tournamentIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Simona Halep este numărul 1 mondial, din a patra șansă!

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”


Simona Halep este numărul 1 mondial

Simona Halep numarul 1 mondial

10 iunie 2017
În finala de la Roland Garros, Simona era considerată mare favorită, dar a fost învinsă în trei seturi (6-4, 4-6, 3-6), la capătul unui meci dramatic.

11 iulie 2017

Al doilea meci care îi putea aduce fericirea Simonei a avut loc la Wimbledon. În sferturile de la All England Club, Halep era nevoită să o învingă pe favorita gazdelor, Johanna Konta. Și atunci, Simona a fost la două mingi de victorie, dar a pierdut până la urmă, 7-6, 6-7, 4-6.

20 august 2017

În finala de la Cincinnati, Halep se afla din nou față în față cu istoria, dar nu a avut nicio șansă în fața lui Garbine Muguruza. Iberica i-a administrat adversarei una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră.A bătut-o cu 6-1, 6-0.

Citiți și Simona Halep, cea mai lungă prezență în top 10 WTA dintre jucătoarele de tenis aflate în activitate

Ilie Năstase este singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era ”Open”.

2 este locul cel mai înalt ocupat de Simona Halep. Prima oară când a ajuns a doua din lume se întâmpla în august 2014 (după finala de la Roland Garros şi semifinala de la Wimbledon).

Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Recomandări
Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”

Sportiva născută în Constanța a pătruns pentru prima dată în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014.

::placeholdeR–>

Citiți și EXCLUSIV | Cum a fost onorat Ilie Năstase după a devenit numărul unu mondial în tenisul masculin! ”Am îngenuncheat…”

Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria tenisului: «Lumea te iubeşte mai puţin când eşti nr. 1»

Simona Halep, numărul 1 în tenis, trece de 20.000.000 $

Dacă va câştiga trofeul la China Open, Simona își va asigura un cec de 1.100.000 $. Victorie în semifinala cu Jelena Ostapenko i-a adus 556.440 $. Până acum, Simo a câștigat 19.195.715 $ (2.734.927 $ în 2017).

Simona Halep, numărul 1 în tenis. Așteptăm un titlu de Mare Șlem

Simona Halep a câștigat 15 turnee: Madrid (2017), Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013. Ea are alte 6 trofee cucerite la juniori, in circuitul ITF, plus French Open de juniori, în 2008.

2013 – Primul titlu din carieră. După ce a pierdut trei finale (două la Openul Marocului, în 2010 şi 2011, şi una la Bruxelles, în 2012), Simona Halep a cucerit primul titlu la senioare în iunie 2013. În finala de la Nurnberg, a trecut cu un dublu 6-3 de Andrea Petkovic.

2013 – Şase titluri într-un an şi singura jucătoare din circuit care a câştigat turnee pe toate suprafeţele. Victoria de la Nurnberg a fost doar începutul pentru constănţeancă. Au urmat succesele de la ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, Connecticut, Moscova şi Sofia (WTA Tournament of Champions). Românca a ajuns la un pas de Top 10 mondial şi, în acel sezon, a fost singura din circuit cu trofee pe toate suprafeţele – zgură, iarbă, hard.

2014 – Prima finală de Grand Slam a carierei. La un an de la începutul ascensiunii, Simona a ajuns în finală la Roland Garros. A făcut un meci extraordinar împotriva Mariei Sharapova, dar a cedat în cele din urmă în trei seturi, scor 4–6, 7–6, 4–6.

2014 – „Dubla” cu Serena Williams de la Turneul Campioanelor. Dacă 2013 a fost anul „exploziei”, 2014 a fost anul consacrării definitive. Simona s-a calificat în premieră la Turneul Campionelor (de unde nu a mai lipsit de atunci) şi a reuşit o victorie senzaţională în grupe în faţa Serenei Willimas, scor 6-0, 6-2. Americanca şi-a luat, însă, revanşa în finală, pe care a câştigat-o la fel de clar – 6-3, 6-0.

2015 – Primul titlu la un turneu din categoria Premier Mandatory. Simona a început 2015 extraordinar. În ianuarie a câştigat la Shenzen, în februarie a luat titlul la Dubai, pentru ca în martie să cucerească trofeul la Indian Wells, după o finală splendidă cu Jelena Jankovic, pe care a învins-o în trei seturi, scor 2–6, 7–5, 6–4. Era primul succes al carierei la un turneu Premier Mandatory. Au mai urmat.

2016 – Al doilea titlu la un turneu Premier Mandatory. Văzută ca o mare specialistă a zgurii, Halep a confirmat în 2016 câştigând unul dintre cele mai importante turnee pe această suprafaţă, la Madrid, unde anterior pierduse o finală, în faţa Mariei Sharapova, în 2014. După doi ani, a spulberat-o pe Dominika Cibulkova în ultimul act, 6-2, 6-4.

2017 – Al doilea titlu consecutiv la Madrid. Singurul titlu al Simonei în 2017 a fost obţinut tot în capitala Spaniei, la capătul unei finale extenuante pe care a câştigat-o în faţa Kristinei Mladenovic, scor 7-5, 6-7, 6-2. Românca a devenit astfel doar a doua jucătoare care şi-a păstrat trofeul la Madrid. Cealaltă este Serena Williams.

2017 – A doua finală pierdută la Roland Garros. După trei ani, Simona Halep a ajuns din nou în ultimul act la Paris, la capătul unui sezon de zgură pe care l-a dominat autoritar. A avut set în faţă şi 3-0, dar a cedat în cele din urmă în faţa Jelenei Ostapenko, scor 6–4, 4–6, 3–6.

2017 – Revanşa în faţa Jelenei Ostapenko. Într-o săptămână în care a obţinut prima victorie a carierei în faţa Mariei Sharapovei şi a răzbunat înfrângerea categorică de la Wuhan cu Daria Kasatkina, nu se putea altfel decât ca şi Ostapenko să se încline în faţa noii regine a tenisului mondial. Victorie în două seturi, calificare în finală şi certitudinea locului 1 mondial.

2017 – Prima româncă lider mondial. De luni, 9 octombrie, Simona Halep va deveni prima jucătoare de tenis din România care ocupă locul 1 în clasamentul WTA.

CITEȘTE ȘI:

Ce a făcut o mamă exasperată că nu-i răspund copiii la telefon. Toți părinții pot să învețe din asta | VIDEO

Angelina Jolie are un nou iubit! Cine este și cum arată celebrul miliardar cu care actrița are o relație | FOTO

REPORTAJ. Tirana, inima Albaniei care bate în ritm alert. Orașul fără reguli de circulație și cu o moschee transformată în catedrală ortodoxă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News