MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 16:48

Simona Halep, pregătire fizică impecabilă. A jucat patru ore și 19 minute într-o singură zi

Distribuie

Simona Halep, pregătire fizică impecabilă. A jucat patru ore și 19 minute într-o singură zi. Prin calificarea în sferturile de finală la turneul WTA de la Montreal, Simona Halep a demonstrat că și-a pus la punct condiția fizică.

Antrenorii români pe care i-a avut în carieră relatează că, în acele vremuri, Simona nu se omora cu pregătirea fizică. De când a intrat pe mâna antrenorului australian Darren Cahill, românca și-a schimbat viziunea. A lucrat la anduranță, iar meciurile de trei seturi, întinse pe câteva ore, n-o mai sperie. Nu întâmplător, la toate turneele, Simona îl are mereu alături pe Theo Cercel, soțul Alinei Tecșor – fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup.

Chin cu Pavlyuchenkova

Progresul fizic al Simonei a fost vizibil joi, la Montreal. Seara, a avut meci pentru turul doi, iar șase ceasuri mai apoi, noaptea în România, a jucat în ”optimi”. Meciul cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, prima apariție după Wimbledon, a fost iztovitor. A durat, potrivit statisticilor oficiale, trei ore, 7 minute și 25 de secunde, și s-a încheiat cu scorul 7-6 (9), 4-6, 7-5. Calificată mai departe, la șase ore distanță, Halep a fost nevoită să intre pe teren, pentru meciul din ”optimi”. Surprinzător, contra unui fost lider mondial, Venus Williams (acum 14 WTA), a avut de tras doar o oră, 11 minute și 59 de secunde, pentru un net 6-2, 6-2. Timpul total de joc: 4 ore, 19 minute și 24 de secunde.

Venus are 38 de ani

Și Venus a jucat la același interval ca și Simona, însă sportiva din SUA a fost solicitată doar o oră, 30 de minute și 29 de secunde de către Sorana Cîrstea, scor 7-6 (4), 4-6. A contact însă diferența de vârstă (Venus are 38 de ani), iar Simona – doar 26 de ani, dar și faptul că românca a realizat că trebuie să muncească mai mult la partea fizică, între turnee. Sora mai mare a Serenei are în palmares 7 titluri de Mare Șlem: Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007 și 2008) și US Open (2000 și 2001). Simona se mândrește cu trofeul de la Roland Garros – ediția 2018.

Testată, la noapte, de Caroline Garcia

Simona Halep se va lupta, pentru un loc în semifinalele întrecerii canadiene, cu franțuzoaica Caroline Garcia (24 de ani, 6 WTA). În ”optimi”, franțuzoaica a dispus de rusoaica Maria Sharapova, scor 6-3, 6-2. Românca o conduce cu 4-1 la general pe Garcia. Singurul eșec, pe 8 octombrie, în finala de la Beijing, când nimic n-o putea supărat pe ”Simo”. Românca devenea, a doua zi, oficial, lider mondial. Cele două se vor duela a șasea oară, vineri noapte, de la ora 1.30.

Simona Halep aleargă mult și cu folos: sferturile de finală de la Montreal i-au adus 60.210 $ și 190 de puncte WTA.

 

Citește mai multe despre Simona Halep pe Libertatea.

Comentarii