De Ciprian Iana,

La Shenzhen, sportiva de 28 de ani a fost eliminată după faza grupele, după o victorie, cu Bianca Andreescu și două jocuri pierdute, cu Elina Svitolina și cu Karolina Pliskova.

Astfel, Simona Halep a încheiat anul pe locul 4 WTA, cu un succes major, Wimbledon 2019 și alte două finale jucate: la Madrid și la Doha.

”Simona Halep s-a oprit la Wimbledon. După turneul londonez, pe care l-a câștigat de o manieră de mare campioană, Simona nu a mai reușit să obțină rezultate dorite, din cauza unor greșeli de program și de pregătire”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Rusu.

Fostul tenismen, în prezent analist sportiv, a continuat radiografia sezonului 2019 făcut de Simona Halep.

”Antrenamentele la fără frecvență făcute cu Darren Cahill prin telefonul mobil, precum și întreruperea pregătirii pentru Turneul Campioanelor din cauza unei campanii de PR făcute de actualul președinte al FR de Tenis, Ion Țiriac, și-au arătat efectele în cele trei meciuri de la Shenzhen”, a precizat Rusu.

Fosta ”voce” de la Europa Liberă a adăugat: ”După Wimbledon, Simona a încercat să schimbe legile sportului, profitând de vacanță în detrimentul pregătirii în plin sezon. Numai cu disciplină la efort și fără disprețul afișat față de staff-ul tehnic, Simona va putea să-și îndeplinească obiectivele pentru viitorul sezon”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Simona Halep ”poate repeta picajul nemțoaicei Kerber”

În opinia lui Mihai Rusu, Simona Halep, după câștigarea turneului de la Wimbledon a folosit sloganuri gen ”Eu le șțiu pe toate” și ”Fac ce vreau” și s-a trezit, ”după multe petreceri” cu eșecuri aproape pe linie.

”La US Open, Wuhan, Beijing și Shenzhen a plătit scump din cauza acestor sincope în pregătire, iar, dacă nu ia urgent măsuri, poate repeta picajul nemțoaicei Kerber, care de pe locul 1 WTA a ajuns acum pe 18 WTA”, a precizat fostul sportiv.

Revenirea în staff a experimentatului antrenor australian Darren Cahill este un plus, dar, conform lui Mihai Rusu, ”nici Cahill nu poate face minuni, iar înfrângerile îi afectează Simonei moralul, bugetul, mă refer la contractele publicitare și chiar imaginea personală”.

Mihai Rusu / Foto: Libertatea

În concluzie, ”dacă nu va renunța să fie șefa echipei ei, nu va fi bine. Deja a făcut o greșeală, renunțând să se antreneze în Australia, unde este cald pentru o pregătire în sală, în România”.

După ce a început anul pe primul loc în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis, Simona Halep îl va încheia pe locul 4 WTA.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie