Mergi direct la conținut »
Sindicatul mondial al jucătorilor: ”Fotbalul nu a progresat suficient în gestionarea comoțiilor cerebrale”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Sindicatul mondial al jucătorilor: ”Fotbalul nu a progresat suficient în gestionarea comoțiilor cerebrale”

Sindicatul mondial al jucătorilor: ”Fotbalul nu a progresat suficient în gestionarea comoțiilor cerebrale”

”Fotbalul nu a progresat suficient în gestionarea comoţiilor cerebrale'', a transmis, miercuri, FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor, considerând precipitată revenirea pe teren la Cupa Mondială de fotbal 2018 a marocanului Noureddine Amrabat, informează AFP, citată de Agerpres.

„Acesta este un alt exemplu alarmant de jucător pus în pericol. Amrabat a revenit în acţiune prea repede conform directivelor medicale”, a precizat FIFPro, într-un comunicat.

„La patru ani după dezbaterea de la ultima Cupă Mondială, unde mai mulţi jucători nu au primit îngrijiri adecvate, fotbalul nu a progresat suficient în gestionarea problemei comoţiilor cerebrale. Apeluri repetate la punerea în practică a normelor de securitate la scară mondială au fost ignorate”, a adăugat FIFPro.

Amrabat a fost constrâns să părăsească terenul de joc în min.76, vinerea trecută, ca urmare a unei ciocniri cu un jucător advers în meciul cu Iran (0-1). Într-o primă fază, medicul marocan i-a câteva palme uşoare peste obraji, pentru a-l trezi, generând un val de critici pe reţelele de socializare.

Doctorul Marocului, Abderazzak El Hifti, a asigurat, marţi, că „a respectat punct cu punct” recomandările FIFA.

„Am primit o scrisoare de la FIFA, care ne reaminteşte recomandările de urmat, iar noi le-am respectat punct cu punct şi intervenţia a fost corectă”, a asigurat el într-o scrisoare trimisă presei de Federaţia marocană.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

După meci, Amrabat a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă sub observaţie la un spital din Sankt Petersburg. Sâmbătă, staff-ul selecţionatei marocane l-a declarat indisponibil pentru următorul meci din Grupa B cu Portugalia, disputat miercuri la Moscova (0-1).

Conform unui protocol adoptat de FIFA după Cupa Mondială 2014, marcat în mod special de comoţia suferită în finală de germanul Christoph Kramer, arbitrul are puterea să întrerupă un meci „până la trei minute” în caz de bănuială de comoţie cerebrală.

„Arbitrul nu poate autoriza jucătorul accidentat să continue să joace decât cu permisiunea doctorului echipei, care va avea cuvântul final”, a precizat FIFA.

Noureddine Amrabat a evoluat joi pe tot parcursul partidei dintre Maroc şi Portugalia (0-1). AGERPRES

Close
Închide
  Close