Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Situația stadioanelor din Arad. ”Bătrâna Doamnă”, condamnată la pribegie: arenele UTA și Motorul nu vor fi gata nici în 2018! / FOTO

Situația stadioanelor din Arad. ”Bătrâna Doamnă”, condamnată la pribegie: arenele UTA și Motorul nu vor fi gata nici în 2018! / FOTO

Situația stadioanelor din Arad. ”Bătrâna Doamnă”, condamnată la pribegie: arenele UTA și Motorul nu vor fi gata nici în 2018!

De un an și jumătate, de la barajul de promovare/ retrogradare pentru Liga 1 dintre UTA și FC Voluntari, când arădenii scoteau apa de pe propriul teren (Motorul) cu mopul, ușa de la vestiar și mătura, echipa fanion a Aradului își dispută meciurile de pe teren propriu în deplasare, la Șiria, o comună aflată la 25 km de orașul reședință de județ.

Anunțate cu surle și trâmbițe de administrația locală, arenele Francisc von Neumann (UTA, demolată și reconstruită) și Motorul, din cartierul Aradul Nou, nu sunt gata de funcțiune. Stadionul UTA nu va fi nici în 2018! O arenă cu 12.600 de locuri, a cărei construcție a început în 2015! Între timp, la Craiova, a răsărit, într-un an, o arenă cu o capacitate de 32.000 de locuri.

Dacă-i întrebi pe cei din administrația orașului Arad, vei auzi că vinovați sunt Comisia Națională de Investiții, Guvernul, vremea. Nimeni nu este responsabil, pe plan local, de starea deplorabilă a celor două arene.

Pe ”Motorul” s-au montat circa 3.000 de scaune, dar suprafața de joc, una sintetică, așteaptă soarele primăverii. „S-au pierdut aiurea două luni în toamnă”, ne spune un angajat al primăriei, sub protecția anonimatului.

Astfel, șansele ca UTA să încheie la Șiria și al doilea campionat cresc, în timp ce victoriile obținute pe terenul mic și îngust de la poalele cetății sunt rare, precum arenele răsărite în oraș după revoluție.

Close
Închide
  Close