Mergi direct la conținut »
În Slovacia se interzic steagurile altor țări pe stadioane! Interdicțiile sunt uriașe
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > În Slovacia se interzic steagurile altor țări pe stadioane! Interdicțiile sunt uriașe

În Slovacia se interzic steagurile altor țări pe stadioane! Interdicțiile sunt uriașe

În Slovacia se interzic steagurile altor țări pe stadioane! Interdicțiile sunt uriașe, a anunțat ziare.com. 

„Noua lege prevede o interdicție de 5 ani pe stadioane pentru huligani și o accentuare a gradului de intervenție pentru forțele de ordine. Suporterii vor trebui să se înregistreze și să își cumpere bilet cu datele personale inscripționate pe el. Nu în ultimul rând, legea interzice accesul pe stadion cu un steag al unui alt stat”, notează publicația maghiaraitthon.ma.

Presa maghiară atrage atenția că Ungaria este vizată direct de noua lege.

În Slovacia se interzic steagurile altor țări pe stadioane. Scandalul de la Dunajska Streda

„Legea dovedește din nou că își propune limitarea drepturilor maghiarilor din Slovacia. Mai mulți reprezentanți ai cluburilor de fotbal din Slovacia au mărturisit că legea vizează interzicerea simbolurilor maghiare. Inițiativa a apărut după meciul Dunajska Streda – Slovan din 2008, în care fanii maghiari au arborat steaguri ale Ungariei și ale Ungariei Mari pe gardurile stadionului, ceea ce a generat o intervenție violentă a forțelor de ordine”, mai scrie sursa citată.

Dunajska Streda (Dunaszerdahely) este un oraș din Slovacia, care înaintea Tratatului de la Trianon a aparținut Ungariei Mari. Astăzi, el are 23.562 locuitori, dintre care 79,75% maghiari și 15,26% slovaci.

„Ne-am opus adoptării acestei legi. Încercăm să le explicăm oamenilor că politica nu are ce căuta pe stadioane și că legile trebuie respectate”, a comentat managerul echipei din Dunajska Streda, Bott Janos.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

El a atras atenția că steagul Serbiei este tolerat fără prea multe comentarii la meciurile echipei de fotbal din Kosice.

În România, cel mai recent scandal pe stadioane, ce de la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo, a pornit tot de la capturarea unui steag maghiar de către suporterii dinamoviști.


CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV/ O artistă de la noi l-a cucerit pe primarul Dusseldorf-ului. „Dumnealui sorbea dintr-un pahar cu șampanie, începe să zâmbească și-mi spune…”

Close
Închide
  Close