MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2017 20:43

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat. Ce se ridică în locul arenei

Distribuie

Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat. Decizia aparține Consiliului Județean Timiș, care este proprietarul arenei sportive. Autoritățile vor să construiască o nouă arenă cu o capacitate de peste 30.000 de locuri.

Actualul stadion de fotbal a fost contruit în anul 1963 și are nevoie de investiții serioase. Autoritățile au luat în discuție realizarea de investiții încă din 2012, pe când la conducerea Consiliului Județean Timiș se afla Constatin Ostaficiuc. Pe atunci, a fost prezentat un proiect ce construirea unui nou stadion, dar și a unei săli polivalente, scrie Opinia Timisoarei.

Actualul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, spune însă că proiectul prezentat de Ostaficiuc nu mai este valabil.

Acum, actualul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, spune ca proiectul prezentat de Ostaficiuc nu a fost un proiect si, oricum, acesta nu mai este valabil.

'Acela era un concept, nu era un proiect',  a susținut Călin Dobra.

Stadionul 'Dan Păltinișanu' din Timișoara va fi demolat. Ce planuri au autoritățile din Timiș

Consililul Județean Timiș a alocat în proiectul de buget pentru realizarea documentației.

'Am alocat 225.000 de lei pentru documentația în vederea realizării unui stadion nou cu 31.000 de locuri, pe modelul celui din Craiova. Construcția presupune un adevărat complex, cu centre multifuncționale de conferințe, un minihotel, spații comerciale, restaurante și multe altele. Practic se va face rașchetarea actualului stadion și construirea unui complex sportiv', a explicat Călin Dobra, pentru sursa citată.

Amenajarea arenei va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Mai mult, Și Primăria Timișoarei are un proiect de construire a unui complex sportiv în zona actualei arene.

'Am discutat cu domnul primar Nicolae Robu, i-am prezentat proiectele Consiliului Județean Timiș și sunt convins că vom pune cu toții umărul la realizarea proiectelor', a mai spus președintele Consiliului Județean Timiș.

Stadionul „Dan Păltinișanu' din Timișoara va fi demolat. Ce se ridică în locul arenei

Macheta proiectului pentru noul stadion, prezentată de primarul Nicolae Robu

Nicolae Robu a prezentat în anul 2015 un masterplan pentru zona Stadionului 'Dan Păltinișanu' care prevedea construirea unei noi arene sportive cu o capacitate de peste 40.000 de locuri.

sursă foto: Opinia Timisoarei

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii