MENIU CAUTĂ

Steaua CSM a primit wildcard-ul și va juca în Eurocup, a doua competiție după Euroligă

Distribuie

Noul manager al clubului Steaua CSM Eximbank, Ionuț Georgescu, a aflat luni seară vestea cea mare: echipa a fost acceptată în viitoarea ediție a Eurocup, pe baza unui wildcard!

”Suntem singura echipă dintr-o ligă neprofesionistă acceptată în competiție”, radia Ionuț Georgescu. Oficial a mărturisit: ”Acest wildcard e o moștenire Asesoft, cum s-ar zice. Clubul pentru care am lucrat a făcut, de-a lungul timpului, o reclamă incredibilă baschetului românesc”.

Pentru obținerea wildcard-ului a contat și brandul Steaua și faptul că echipa va juca în Sala Polivalentă.

Steaua l-a legitimat deja pe Levi Szijarto, de la Asesoft, care va fi urmat de americanii Chris Cooper și Jonte Flowers. În sezonul trecut, au dus Asesoft în ”Last 32” din Eurocup.

De asemenea, Marko Marinovici (32 de ani), ultima oară la Olimpija Ljubljana, va semna cu Steaua. Coordonatorul de joc sârb a cucerit Eurocup, în 2010, cu Valencia. Are în palmares și FIBA Euro Cup (2007, Girona, Spania) sau Liga Adriatică.

În lotul Stelei, locul 4 în stagiunea trecută, au rămas, printre alții, Barac, Amis, Nicoară, Amis sau Miță Paul.

Deocamdată, bucureștenii au asigurat un buget de jumătate de milion de euro.

România va fi reprezentată în Eurocup pentru al treilea sezon consecutiv, după ce în precedentele stagiuni a evoluat, cu succes, CSU Asesoft Ploiești, echipă care nu s-a înscris în viitoarea ediție a campionatului național și va juca în liga secundă.

Alături de formația roș-albastră au mai primit wildcard-uri AEK Atena și Aris Salonic (ambele din Grecia), Beșiktaș Integral Forex Istanbul și Galatasaray Liv Hospital Istanbul (ambele din Turcia), CAI Zaragoza (Spania), Enel Basket Brindisi (Italia), Krasnîi Oktiabr Volgograd (Rusia) și Neptunas Klaipeda (Lituania).

Tragerea la sorți va avea loc pe 9 iulie, la Barcelona.

 

Citește mai multe despre Baschet și EuroCup pe Libertatea.

Comentarii