Este cea mai mare performanță a sportivei din București care, anul trecut se afla pe poziția 214 în lume. Ea a intrat acum pentru prima oară direct pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după ce în 2014 a jucat la Wimbledon trecând de calificări.

Andreea Mitu, care a învins-o pe Eugenie Bouchard la duelul din Fed Cup cu Canada, de la Montreal, este singura reprezentantă a României rămasă în în competiția feminină de simplu.

La final, Andreea Mitu a izbucnit în plâns, de emoție.

French Open tennis tournament at Roland Garros

Mare iubitoare de modă, Andreea Mitu face senzație la Paris

Despre Andreea Mitu,  pe larg, AICI și AICI.

Reprezentanta României o va avea ca adversară, în turul următor, pe câştigătoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franţa/nr.54 mondial) şi Alison Van Uytvanck (Belgia/nr.88 WTA). 

SÂMBĂTĂ

ROLAND GARROS – turul 3 (simplu, fete)

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE 7-5, 6-4 / LIVE

G10: Mitu servește pentru set și meci. 0-15 și 15-15. Andreea ridică o minge și Schiavone nu iartă. Are 30-15. Egalitate la 30. Andreea are minge de set și de meci (40-30). O ratează… Egalitate la 40. A doua minge de meci. Se arată serviciu în afară, însă arbitrul de scaun arată că a fost bun… Dublă greșeală, apoi. Egalitate. Și Schiavone are acum minge de break. Acea eroare a arbitrului de margine a dezechilibrat-o puțin pe Andreea. Mitu salvează! Egalitate. A treia minge de meci pentru Andreea! Și o fructifică (6-4).

Ad placeholder
Țări din întreaga lume, lovite de o creștere a numărului de îmbolnăviri. Lecțiile învățate după primul val epidemic
Recomandări
Țări din întreaga lume, lovite de o creștere a numărului de îmbolnăviri. Lecțiile învățate după primul val epidemic

G9: Schiavone greșește și Mitu are 30-0. Italianca apasă pe serviciu și egalează la 30. Schiavone are 2-1 la ași. Șansă de break pentru Mitu. Și îl face (5-4)

G8: Se joacă pe contre… Andreea face dublă greșeală (30-30). Mitu face punctul (4-4)

G7: Servește Schiavone. Va reuși Mitu să facă rebreak, ca în primul set? Are 15-0, însă italianca reușește o lovitură imposibilă (15-15). Mitu are 30-15. Nu se lasă! Însă nici Schiavone nu este oricine. A câștigat la Roland Garros în 2010. Și face 40-30. Și face serviciul (3-4)

G6: O minge ratată de Mitu… Și o lovitură deosebită a italiencei. 0-30. Schiavone atacă și are trei mingi de break (0-40)… Schiavone face break la 0 (3-3)

mitu17

G5: Schiavone are trei mingi de punct pe serviciul ei (40-0). Și îl face (3-2)

Ad placeholder
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”
Recomandări
Reportaj într-o școală din Franța. Cum se descurcă elevii cu masca pe față și cum se folosește videoproiectorul în loc de “ieșitul la tablă”

G4: Servește Mitu. Italianca face tot mai multe erori neforțate. Românca are 40-0, 40-15 și face punctul (3-1).

La Paris vremea este frumoasă. Se anunță o temperatură maximă pentru astăzi de 22 de grade Celsius.

G3: Mitu are minge de break. Schiavone salvează. Italianca a dat semne de oboseală încă de la mijlocul primului set. O nouă minge de break pentru Mitu. Anulată de italiancă. Avantaj Schiavone. Italianca greșește din nou. Egalează și își face serviciul.

mitu14

G2: Servește Mitu. Are 40-0. Si face 2-0.

SETUL 2 – GAME 1 (G1): Mitu face break.

G12: Mitu servește pentru set. Are 40-0. Trei mingi de set. Francesca o salvează pe prima. Mitu câștigă setul (7-5)!

G11: Schiavone servește. Mitu are 40-15. Două mingi de break pentru româncă! Și îl reușește (6-5)

G10: Mitu are șansa să egaleze la 5. Și face 40-15. Andreea egalează (5-5)

G9: Servește Schiavone. Mitu e ofensivă. Are 40-15. Italianca salvează una din cele două mingi de break ale româncei. Mitu face al doilea break (4-5).

Ad placeholder
Culmea cinismului. Primarul Tudorache își promovează spitalul-fantomă pe locul unui centru de bătrâni devenit focar de COVID
Recomandări
Culmea cinismului. Primarul Tudorache își promovează spitalul-fantomă pe locul unui centru de bătrâni devenit focar de COVID

G8: Andreea servește. 30-15. Schiavone are minge de break și îl reușește (3-5)

G7: Mitu are 30-0 pe serviciul lui Schiavone. Andreea are minge de break, însă Francesca salvează și trece în avantaj. Andreea se luptă pentru break. Și îl reușește (3-4)!

G6: Mitu revine de la 0-30, pe serviciul ei, egalează și își face punctul după o luptă acerbă (2-4).

G5: Schiavone pare acum stăpână pe serviciu (30-0, 40-15). Și își face punctul (1-4)

G4: 30-0 pentru Mitu, pe serviciul ei. Schiavone egalează la 30. Italianca are șanse de break, dar Mitu o anulează urcând la fileu (40-40). Românca e în avantaj. Și face primul punct (1-3).

G3: Italianca are 40-0 pe serviciul ei. Și face punct (0-3)

G2: Schiavone are 3 mingi de break. Mitu salvează două (30-40). Andreea egalează și apoi e în avantaj. Italianca egalează. Mitu reușește un stop și e în avantaj. Din nou egalitate. Avantaj Schiavone. Andreea se luptă cu italianca de la egal la egal și, după un schimb lung, e din nou egalitate. Schiavone are o nouă șansă de break și o concretizează (0-2).

Ad placeholder

SETUL 1 – GAME 1 (G1): Servește Schiavone. Mitu are 3 mingi de break. Le-a ratat pe toate, iar Schiavone e în avantaj.

PETRA KVITOVA (Cehia) – IRINA BEGU 6-3, 6-2 / LIVE

G8: Kvitova servește pentru meci. Și îl câștigă (6-2)

G7: Begu ratează venind la fileu… 30-30. Kvitova face break (5-2)

G6: Kvitova își face serviciul (4-2)

G5: Irina face o dublă greșeală (0-30). Kvitova are trei mingi de break… Și îl reușește (3-2)

G4: Kvitova își face mai greu punctul (2-2)

G3: Irina e la serviciu (30-0, 40-15). Și face punct (1-2)

G2: Begu urcă la fileu, însă Kvitova o pasează… (40-15). Iar apoi face punct (1-1).

SETUL 2 – GAME 1: Begu servește și are 40-0. Face punct (0-1)

G9: Kvitova are trei mingi de set. Și îl câștigă (6-3)

G8: Begu pare sigură pe serviciul ei (30-0), însă face dublă greșeală și… 30-30. Face punctul (5-3)

Ad placeholder

G7: Begu e mai ofensivă și 15-15, însă Kvitova își face serviciul (5-2).

G6: Un nou game alb pentru Begu (4-2).

G5: Kvitova face două duble greșeli și Begu are 30-0. Jucătoarea cehă revine, însă românca egalează la 40. Kvitova reușește să-și facă serviciul (4-1)

G4: Servește Begu și are 40-0. Punct pentru româncă (3-1)

G3: Kvitova face dublă greșeală și Begu are 30-15. Kvitova are 40-30 și face punct (3-0).

G2: Begu are 30-0, Kvitova egalează și are minge de break. Begu egalează, însă jucătoarea cehă e din nou în avantaj. Kvitova face break (2-0).

SETUL 1 – GAME 1 (G1): Servește Kvitova. Și face punct (1-0)

begu10

La Roland Garros sunt 15 grade Celsius. Vântul bate cu 11 km/h.

PETRA KVITOVA (Cehia) – IRINA BEGU (ora 12.00)

Revenit anul trecut după o accidentare, Irina Camelia-Begu se află într-o continuă ascensiune. Calificarea în turul 3 la Roland Garros îi va aduce pătrunderea în Top 30. Irina a avut evoluții sigure la această ediție a turneului parizian.

Ad placeholder

Irina Begu și Petra Kvitova, numărul 4 mondial, s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul mondial. S-a întâmplat anul acesta, la Madrid, când jucătoarea cehă s-a impus cu 7-5, 6-3.

ANDREEA MITU – FRANCESCA SCHIAVONE (Italia) (ora 12.00)

Dezinvoltă, zâmbăreață, chiar pusă pe șotii, bucureșteanca din aceeași generație cu Simona Halep – amândouă sunt născute în 1991 – pare a se fi schimbat radical într-un singur an. Calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, în iulie 2014, dar mai ales victoria obținută în fața lui Genie Bouchard, în meciul de Fed Cup, i-au dat multă încredere. Așa se face că tânăra despre care George Cosac, președintele FRT, spunea că are mult talent, dar nu știe să-și gestioneze emoțiile a făcut deja o ”victimă” majoră pe zgura de la Roland Garros. Mitu a eliminat-o (2-6, 7-6/5, 6-4) pe Karolina Pliskova, favorita cu numărul 12, rezultat ce o va urca pe poziția 84 în lume. Una ce i se părea inaccesibilă în urmă cu un an, când Andreea naviga prin Top 300 după o serie de accidentări.

Ad placeholder

Remarcabil la jucătoarea care o va înfrunta pe Schiavone, câștigătoarea din 2010 la Roland Garros, este atitudinea. Faptul că în meciurile precedente a dat senzația că este impasibilă la tot ce se întâmplă în jurul ei. Emoții au fost, desigur, însă a știut să și le ascundă foarte bine. N-a afectat-o nici prezența tatălui ei, Petruș Mitu, fost ciclist de performanță. Sau, din contră, a ajutat-o să se stăpânească mai bine.

A fost botezată Mutu pe pagina de Twitter a Roland Garros-ului

Faptul că nu este prea cunoscută în circuitul WTA este un avantaj pentru Andreea. Schiavone a declarat după ce a învins-o pe Kuzențova că nu o cunoaște, dar va studia jocul româncei pe Youtube. Nici organizatorii de la Roland Garros nu o știu. Pe contul turneului de pe Twitter, în dreptul unei fotografii ce o arăta dând interviuri, pe o canapea, ei au scris Mutu în loc de Mitu. Cum postarea a atras tot felul de comentarii ironice, ea a fost ulterior scoasă.

Ad placeholder

DUMINICĂ

ROLAND GARROS – optimile de finală (dublu)

Jean Julien Rojer / HORIA TECĂU – FLORIN MERGEA / Rohan Bopanna (ora 12.00)

„Vreau ca după soțul tău, să fiu eu!” » Bărbatul care a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK”
PARTENERI - GSP.RO
„Vreau ca după soțul tău, să fiu eu!” » Bărbatul care a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK”
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
PARTENERI - PLAYTECH
Săraca! Ce a ajuns să facă pentru bani Viorica Dăncilă! Cum și-a BĂTUT JOC PSD de ea, după ce au forțat-o să demisioneze
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
HOROSCOP
Horoscop 21 septembrie 2020. Capricornii au nevoie de răbdare pentru a putea ajunge la concluzii corecte
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii
Telekomsport
Şoc! Vedeta TV, violată în grup: întreaga ţară, înfiorată de primele detalii