Mergi direct la conținut »
Tiberiu Ușeriu se simte mai zdrobit ca niciodată, după câștigarea maratonului 6633 Ultra. “Dacă stau atent, nemișcat și fac inventarul durerilor, lista e lungă”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Tiberiu Ușeriu se simte mai zdrobit ca niciodată, după câștigarea maratonului 6633 Ultra. “Dacă stau atent, nemișcat și fac inventarul durerilor, lista e lungă”

Tiberiu Ușeriu se simte mai zdrobit ca niciodată, după câștigarea maratonului 6633 Ultra. “Dacă stau atent, nemișcat și fac inventarul durerilor, lista e lungă”

Tiberiu Ușeriu se simte mai zdrobit ca niciodată, după ce câștigat maratonul 6633 Arctic Ultra. Dar… cu ce preț?

Puțini sunt cei care reușesc să străbată cei 566 de kilometri la temperaturi care pot coborî până la minus 60 de grade Celsius. Înseamnă o probă extremă pentru corpul uman, care trebuie pregătit special pentru a rezista. Nu degeaba este considerată cea mai grea cursă din lume.

Tiberiu Ușeriu a postat pe pagina sa de Facebook, înaintea de reîntoarcerea în țară, un mesaj emoționant pentru fanii săi, în care spune cum se simte, de ce a decis să participe încă o data la cel mai greu maraton din lume și le mulțumește pentru gândurile lor frumoase… care l-au încălzit în cursă.

Tiberiu Ușeriu

Tiberiu Ușeriu / FOTO: Facebook.com

“Dragii mei, vă rog nu vă așteptați la prea multe de la un om care acum se simte mai zdrobit ca niciodată. Dacă stau atent, nemișcat și fac inventarul durerilor, lista e lungă. Aici la 6633 Ultra, nu mușchii fac diferența, ci altceva, mai greu de apucat. În cartea mea am descris în detaliu ce înseamnă toată această aventură extremă și de ce este fascinantă.

Ca să înțelegeți tabloul de anul acesta […], vă rog să adăugați condiții mai neprietenoase, dureri mai atroce, plus cam toate limitele admise depășite.

Mulți se întreabă oare ce mi-a trebuit să mă mai întorc. Nu am făcut-o pentru o glorie pasageră. Eu știu foarte bine ce m-a adus aici. Am avut de rezolvat niște chestii personale pe care, poate, o să vi le povestesc cândva.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Acum ar trebui să mulțumesc frumos. La toți. La fiecare în parte. La cei care au făcut posibilă prezența mea aici. Lista ar fi prea lungă. Ar trebui să mulțumesc pentru absolut fiecare mesaj de susținere, pentru fiecare rugăciune și gând bun. E imposibil. Am impresia că toate cuvintele mi-au înghețat undeva pe Ice Road, odată cu respirația, cu lacrimile, cu mintea, cu tot trupul.

Doar un lucru trebuie să știți. Printr-un miracol, inexplicabil ca toate miracolele, gândurile voastre au ajuns la mine. Întregi, vii, calde și adevărate. Ele sunt cele care m-au împins un pas înainte atunci când aveam impresia că nu mi-au mai rămas pași de făcut, nici măcar 27. Vă mulțumesc din inimă. Ne vedem în patrie!”, a scris Tibi.

Tibi Ușeriu a câștigat ultramaratonul de la Cercul Polar, 6633 Ultra, pentru a doua oară, fiind primul concurent care câștigă de două ori consecutiv cursa.

 
 
Close
Închide
  Close