Mergi direct la conținut »
Top 5. Cele mai sângeroase atentate din sport
Sport Libertatea > Sport > Top 5. Cele mai sângeroase atentate din sport

Top 5. Cele mai sângeroase atentate din sport

Un atentat produs de un terorist sinucigaș a provocat ieri 57 de morți în Afganistan, în timpul unui meci de volei. Alte 66 de persoane au fost rănite.

Printre victime sunt mulți copii. Este cea mai mare tragedie petrecută la un eveniment sportiv în acest an. Puteți citi mai multe despre acest caz accesând acest link.

Nu este însă pentru prima oară când lumea sportului este îndoliată de atacuri sngeroase. Mai jos, vă prezentăm alte patru mari atentate din istoria sportului.

Autocarul naționalei togoleze de fotbal, ciuruit în Angola

Naționala de fotbal din Togo a fost atacată de o grupare separatistă din Angola, în timp ce se îndrepta cu autocarul către un meci de la Cupa Africii. Dacă fotbalistul Serge Akakpo, care evolua pe atunci la formația FC Vaslui, s-a ales cu un glonț în spate, însă a supraviețuit rănilor, alte trei persoane din autocar n-au fost atât de norocoase. Șoferul, antrenorul secund al echipei și ofițerul de presă togolez și-au pierdut viața în atac.

Masacrul de la Jocurile Olimpice de la Munchen

Cel mai cunoscut atentat terorist la un eveniment sportiv a avut loc în vara anului 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, când sportivii israelieni au fost luați ostatici de organizația teroristă palestiniană Septembrie Negru.

Unsprezece sportivi și antrenori israelieni și un polițist german au murit în urma evenimentelor dramatice care au durat 16 ore, în timp ce Jocurile au fost suspendate pentru prima oară în istorie.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Sportivii din Irak, ținte preferate ale teroriștilor

În 2006, sportul irakian a fost lovit de trei atacuri succesive. Mai întâi, șeful Comitetului Olimpic din această țară și 30 de sportivi au fost răpiți în timpul unei conferințe de presă. Apoi, echipa de taekowndo a Irakului a dispărut de pe fața pământului în Iordania. Niciunul din cei 15 sportivi nu a mai fost găsit.

În aceeași lună, un antrenor de tenis și doi jucători au fost uciși într-un atac armat.

Bombă la maratonul de la Boston

Două explozii au avut loc în apropiere de finișul cursei de maraton de la Boston, din urmă cu un an și jumătate. Cu toate că deflagrațiile au avut loc într-o zonă foarte aglomerată, atentatul a fost soldat cu trei morți și peste o sută de răniți.

Close
Închide
  Close