Steaua vrea să profite de degringolada de la Petrolul, unde patronul Dan Capră este reținut într-un dosar de evaziune fiscală, și să-l sufle pe Toto Tamuz, israelianul de origine nigeriană din linia ofensivă a ”lupilor”. Tamuz a marcat 10 goluri în prima parte a campionatului (13 goluri în 29 de jocuri de la transferul din iarna trecută”.

VLAD8639

Tamuz (stânga, aici chiar în duelul cu Prepeliță), 10 selecții, 2 goluri la naționala a Israelului a mai jucat la Hapoel Petah Tikva (2002-2006, 28 de meciuri, 11 goluri), Beitar Ierusalim (2006-2010, 95/ 33, 2 titluri, două cupe), Hapoel Tel Aviv (2010-2013, 88/ 44, două cupe, golgheter al Ligii, în 2011, cu 21 de goluri), și Ural (Rusia, 2013, 7/ 0).

Pleacă Keșeru la arabi?

”Mă duc la Steaua! O să plece un atacant de la acolo în Emirate, iar eu îi voi lua locul”, s-a lăudat Tamuz, impresariat de Bogdan Mara, unor prieteni din țara natală, dând astfel impresia că este înțeles cu șefii din Ghencea. Cel despre care se spune că va pleca este Claudiu Keșeru, dorit la arabi. Cele două tranzacții sunt așteptate să se finalizeze săptămâna viitoare. Ipoteza prinde contur, mai ales după ce Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a dezvăluit că proaspătul internațional Mihai Roman, de la Pandurii, nu poate fi adus în această iarnă. Transferul lui Tamuz e agreat și de Gigi Becali, care și-a dat acceptul din pușcărie. Petrolul, club aflat în crah financiar, s-ar putea despărți și de Albin, Alcenat, ca și plecați, și Teixeira, dorit tot de Steaua.

Am întrebat 10 parlamentari dacă vor face vaccinul anti-COVID. „Sunt cu COVID-ul în nas acum! Dacă vaccinul apare, îl voi folosi”
Recomandări
Am întrebat 10 parlamentari dacă vor face vaccinul anti-COVID. „Sunt cu COVID-ul în nas acum! Dacă vaccinul apare, îl voi folosi”

”Lupii” cer 500.000 de euro

Cum Tamuz mai avea un an și jumătate de contract, ”lupii” cer 800.000 de euro pentru transfer, bani care i-ar ajuta să depășească problemele. În Ghencea, Tamuz ar câștiga tot 15.000 de euro, atât cât avea pe hârtie și la Ploiești.

Contră de la austrieci

Tamuz e ofertat și de Austria Viena, care, conform unor surse, ar oferi 1.000.000 de euro pentru serviciile fotbalistului, a anunțat prahovasport.ro.

Născut în Nigeria, atacantul are o poveste emoționantă. În 1990, a ajuns cu părinții, care căutau o viață mai bună, în Natanya. După o luptă birocratică de un deceniu, a obținut drepturi depline, devenind cetățean al Israelului. ”Tata, Temile, a fost fotbalist, A fost idolul meu! Pentru o viață mai bună, fotbalul a fost singura lui opțiune şi a plecat din Nigeria în Israel”, a expicat fotbalistul. Între timp, părintele s-a întors în Nigeria, mama rămânând în Israel. ”Mă cheamă Toto Adaruns Temile Tamuz. Prenume nigeriene, numele ține de Israel”, spunea Toto, care nu e supărat când se fac remarci rasiste din tribună. ”Dați-i lui Toto o banană!”, au strigat fanii lui Beitar, dar nu m-am supărat, am luat-o ca o glumă. Pentru ei a fost nasol, au avut apoi terenul suspendat”.

Tatăl său a avertizat despre pericolul dictaturii, fiul disidentului Gheorghe Ursu trage un semnal de alarmă despre efectele unui cutremur în București
Recomandări
Tatăl său a avertizat despre pericolul dictaturii, fiul disidentului Gheorghe Ursu trage un semnal de alarmă despre efectele unui cutremur în București

”Manelele nu sunt aşa de rele”
”Muncește din greu și vor veni și rezultatele”, e motto-ul lui Toto, care e mort după ”cous-cous”, alternativa exotică a orezului autohton, ”plus condimentele iuți din țara mea natală”. Nu refuză nici un pahar de vin roșu după masă. Ascultă muzică pop, ”dar nu sunt rele nici manelele”. Îi place tenisul de câmp.

Îi place Gerard Butler
Întrebat dacă are vreun actor sau o actriță preferată, Toto a răspuns: ”Gerard Butler și românca, fosta lui prietenă, ha-ha.. ! Nu scrie asta, că poate vede iubita mea din Israel”. Dacă ar fi să aleagă, blondă, brunetă sau roșcată, răspunde apăsat: ”Brunetă!”.