MENIU CAUTĂ

Turneul ITF de la București. Cristina Adamescu și Andreea Ghitescu au pierdut finala de dublu la ”Cupa Centenarului”

Distribuie

Turneul ITF de la București. Cristina Adamescu și Andreea Ghitescu au pierdut finala de dublu la ”Cupa Centenarului”. În schimb, la simplu vom avea o campioană din România. Toate semifinalistele probei de simplu sunt din țara noastră. Meciurile vor avea loc sâmbătă.

Ioana Gașpar a eliminat-o și pe favorita nr. 1

„Cupa Centenarului”, turneu din calendarul ITF Pro, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, și organizat de Academia de Tenis Herăstrău, și-a desemnat campioanele în proba de dublu.

Din păcate pentru organizatori, perechea formată din compatrioatele noastre, Cristina Adamescu și Andreea Ghitescu, favoritele cu nr. 2, au fost învinse, în ultimul act, cu 7-5, 6-4, de perechea Anna Siskova(CZE)/Natalie Suk (USA).

La simplu, însă, campioana Cupei Centenarului de la Academia de Tenis Herăstrău va fi, cu siguranță, din România, pentru că toate cele patru semifinaliste sunt românce.

După ce a eliminat-o pe Andreea Mitu în sferturile de finală, rezultat considerat o mare surpriză, Ioana Gașpar a învins-o azi pe și pe favorita nr. 1. Jucătoarea de 35 de ani s-a impus cu 7-5, 3-6, 6-2 în fața Irinei Fetecău și va juca în semifinale cu Cristina Ene, favorita nr. 4. Aceasta din urmă a avut un meci mult mai ușor în sferturi, cu Andreea Ghitescu, favorita nr. 5, de care a trecut cu 6-2, 6-3.

Victorie facilă și pentru talentata junioare Selma Stefania Cadar care, la doar 18 ani, joacă, iată, în semifinalele unui turneu ITF. Românca s-a impus cu 6-3, 6-3, în fața favoritei nr. 6, Nicole Nadel, din Israel, și va juca pentru un loc în finală cu Alexandra Damaschin, care a avut nevoie de două seturi, 7-5, 6-4, pentru a o elimina pe Anastasia Vdovenco, din Republica Moldova.

 

Comentarii