Mergi direct la conținut »
Un ARESTAT din fotbal riscă o nouă condamnare cu EXECUTARE!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un ARESTAT din fotbal riscă o nouă condamnare cu EXECUTARE!

Un ARESTAT din fotbal riscă o nouă condamnare cu EXECUTARE!

Închisorile s-au umplut în ultima perioadă cu oameni de fotbal cu greutate din România. Patroni, impresari, manageri, şefii de "Cooperativă" sau legende, cu toţii stau după gratii pentru diverse derapaje ilegale. Unii au emoţii şi în alte dosare şi stau cu sufletul la gură că vor primi pedepse şi mai mari şi vor sta mult mai mult după gratii.

Primul care are emoţii într-un nou dosar este Alin Simota, anunţă hunedoaralibera.ro. Fostul patron al formaţiei Jiul Petroşani se află deja în puşcărie, după ce pe 23 decembrie 2014 a fost condamnat la 2 ani cu executare într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese. Timp de patru ani cât Simota a fost consilier judeţean, firmele sale au câştigat, ce „coincidenţă”, contracte cu statul de aproape 50 de miliarde de lei vechi. Simota s-a retras din acţionariatul firmelor, dar le-a controlat din umbră, iar procurorii au reuşit să dovedească faptul că se afla în conflict de interese.

Pe 27 ianuarie, Simota aşteaptă verdictul final al justiţiei într-un dosar în care este acuzat că, în perioada 2007-2013, prin societăţile conduse de el, au fost emise facturi fiscale fictive şi au fost înregistrate cheltuieli fictive, prejudiciul adus statului fiind de 40 de miliarde de lei vechi (4 milioane de lei noi).

Simota mai este cercetat şi în alte trei dosare, în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată şi alte infracţiuni grave.

Simota

Close
Închide
  Close