Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Un bărbat a înotat în jurul Marii Britanii. Timp de 157 de zile nu a pus piciorul pe uscat

Un bărbat a înotat în jurul Marii Britanii. Timp de 157 de zile nu a pus piciorul pe uscat

Ross Edgley, un aventurier britanic în vârstă de 33 de ani, a devenit primul om care a înotat în jurul Regatului Unit al Marii Britanii fără să pună piciorul pe uscat și a intrat în Cartea Recordurilor, scrie Reuters.

Aventurierul din Grantham, Lincolnshire, a pornit în cursa sa din orașul Kent, pe 1 iunie, înotând în direcția acelor de ceasornic. Pe parcursul celor 157 de zile, încheiate, sâmbătă, bărbatul nu a pus piciorul pe uscat și a dormit într-o barcă de sprijin.

Edgley, care a înotat până la 12 ore pe zi, s-a luptat cu valuri puternice, sute de meduze și a trebuit să facă față crize de dezinterie din cauza înghițirii de apă sărată.

El a consumat aproximativ 500.000 de calorii în timpul călătoriei și a mâncat peste de 500 de banane pentru avea o sursă constantă de energie.

La mijlocul lunii august, în cea de-a 74-a zi a călătoriei pe apă în jurul ţărmului Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, britanicul a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot. Precedentul record a fost deţinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998.

Edgley nu este la prima aventură, în luna aprilie 2016, britanicul a parcurs urcând pe o sfoară o distanţă echivalentă cu înălţimea vârfului Everest, tentativă ce i-a luat nouăsprezece ore, iar cu două luni înainte a încheiat un maraton tractând o maşină.

Zilele trecute, Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a reușit să impresioneze întreaga lume cu performanțele sale sportive, a încheiat o nouă cursă istorică, a străbătut înotând distanța dintre Sulina și Istanbul. Românul a înotat 680 de kilometri în 60 de zile. El a realizat această performanță fără să poarte costum de neopren şi fără să utilizeze labe de înot în apa a cărei temperaturi a fost de circa 16 grade. Cursa lui s-a dorit a fi o marcare a sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Citește și: 

#Teleormanleaks. O valiză cu documente secrete ale firmei Tel Drum a ajuns în posesia Rise Project. Procurorii DNA nu au văzut-o încă

#Teleormanleaks. Un mail atribuit lui Ștefan Dragnea apare în dezvăluirile Rise Project: „Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lu Liviu că mă ceartă”

#Teleormanleaks. Ce spunea Liviu Dragnea despre relaţia cu Tel Drum şi despre dosarul DNA în care este inculpat pentru grup infracţional organizat

#Teleormanleaks. Ce spune o jurnalistă Rise Project despre documentele din valiză: „Au fost ascunse cu puțin înainte de perchezițiile DNA din vara anului 2017”


 

Close
Închide
  Close