În urmă cu câteva luni, inspiraţi de bucătăria italienească, părinţii lui Bogdan, Elena şi Ion Lobonţ, au hotărât să deschidă pe bulevardul Dorobanţi din Bucureşti un magazin cu delicatese culinare, intitulat “Sapore Toscana”. Aprovizionat la fiecare trei luni cu marfă din Peninsulă, buticul oferă spre vânzare paste, sosuri, vinuri, mezeluri din produse de vânat, dulciuri şi diferite feluri de şampanie, toate fiind fabricate în Toscana. Ideea unui vin personalizat i-a venit familiei Lobonţ după ce mai mulţi clienţi ai magazinului au întrebat dacă există o băutură care să-i poarte numele portarului lui AS Roma şi al naţionalei României.
“Deocamdată nu e nimic bătut în cuie. Am stabilit nişte contacte în Italia şi cel mai probabil anul viitor vom demara acest proiect. Cert e că pentru prima tură e nevoie de fabricarea a cel puţin 5.000 de sticle, sub sigla «Lobby ». Vrem să fie mai multe sortimente, adică vin roşu, alb, rose, negru şi chiar şampanie”, a declarat în exclusivitate pentru Libertatea, Elena Lobonţ. Fotbalistul deţine în Toscana două proprietăţi, dintre care una e închiriată. În prezent, el locuieşte în capitala Italiei, alături de soţia sa, Iulia Debreţini, într- un apartament pus la dispoziţie de clubul AS Roma.
«Briliantul», primul în afaceri cu băuturi
Adrian Mutu (30 de ani) este primul fotbalist român în cinstea căruia a fost produsă o băutură alcoolică.
Este vorba despre vinul “Il Dieci di Adrian Mutu bianco”, fabricat în Toscana şi care anul viitor urmează să fie distribuit în toată România. Preţul unei sticle de vin marca Mutu va pleca de la 10 euro.