MENIU CAUTĂ
, de Mihai Toma

Finala Cupei CEV, meciul-tur: Volei Alba Blaj – Busto Arsizio 0-3. Formația sponsorizată de un producător de lenjerie intimă a făcut spectacol

Distribuie

De la ora 17.00, azi, a avut loc prima manșă a finalei Cupei CEV la volei feminin între Volei Alba Blaj și formația italiană Yamamay e-work Busto Arsizio.

Cupa CEV – finala

Volei Alba Blaj – Busto Arsizio 0-3 (19-25, 16-25, 14-25)

Este nevoie de o minune, pentru ca gruparea ardeleană să întoarcă rezultatul finalei. Returul va avea loc peste săptămână, în Italia. 

După ce anul trecut Alba Blaj a ajuns în Final Four-ul Ligii Campionior și a jucat marea finală, echipa română dispută acum o nouă finală de cupă europeană, în a doua competiție ca valoare, CEV Cup.

Volei Alba Blaj s-a confruntat cu una dintre cele mai titrate echipe din Italia, Yamamay Busto Arsizio, o formație care are două trofee CEV Cup în vitrină, cucerite în 2010 și 2012.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

După cum se remarcă și din nume, formația lombardă e sponsorizată de un producător de lenjerie intimă. Cel mai important personaj care îi face reclamă firmei e fotbalistul Cristiano Ronaldo.

La Arsizio evoluează centralul Alexandra Botezat, 20 de ani. Joacă la naționalele de juniori ale Italiei. E campioană mondială U18 în 2015.

Născută la Brăila, Alex a emigrat cu familia în Italia în 2004.

A mai jucat la Bassano și la Club Italia.

Alexandra Botezat

Alexandra Botezat

În timp ce Busto Arsizio are 85.000 de suflete, în Blaj sunt doar 26.000 de locuitori.

CSM Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei anul trecut, şi-a asigurat biletul pentru finală după o dublă victorie cu 3-0 în faţa Ştiinţei Bacău.

Yamamay e-work Busto Arsizio a eliminat în semifinale formația maghiară Bekescsaba, grupare  antrenată de românul Bogdan Paul.

Duelul românesc din semifinalele Cupei CEV la volei feminin, retur: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0 (în tur: 3-0). Ardelencele, în finala cu Busto Arsizio!


Citește și: Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Citește mai multe despre CEV Cup, volei și Volei Alba Blaj pe Libertatea.

Comentarii