MENIU CAUTĂ

Duelul românesc din semifinalele Cupei CEV la volei feminin, retur: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0 (în tur: 3-0). Ardelencele, în finala cu Busto Arsizio!

Distribuie

Formaţia italiană Yamamay e-work Busto Arsizio va fi adversara echipei CSM Volei Alba Blaj în finala Cupei CEV la volei feminin, după ce gruparea din Peninsulă a dispsu cu 3-0 (25-22, 25-18, 25-11) de Swietelsky Bekescsaba.

Yamamay e-work Busto Arsizio câştigase cu 3-0 şi prima manşă, disputată la Bekescsaba, pe terenul echipei antrenate de românul Bogdan Paul.

Britt Herbots, 12 puncte, şi Alessia Gennari, 11 puncte, au fost cele mai bune de la învingătoare.

CSM Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, şi-a asigurat biletul pentru finală după o dublă victorie cu 3-0 în faţa Ştiinţei Bacău.

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat fără emoţii în finala Cupei CEV la volei feminin, marţi, după ce a învins-o pe Ştiinţa Bacău cu scorul de 3-0 (25-14, 25-19, 25-23), la Sibiu, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

CSM Volei Alba Blaj, care s-a impus şi în tur cu 3-0, a obţinut victoria la Sibiu după doar 68 de minute şi va juca o nouă finală europeană, după ce anul trecut a pierdut finala Ligii Campionilor.

Ioana Maria Baciu a fost cea mai bună jucătoare a echipei ardelene, cu 19 puncte. De la gazde s-au mai remarcat Ana Lazarevic, 9 puncte, şi Sonja Newcombe, 8 puncte. De la Ştiinţa s-au evidenţiat Ana Cristina Cazacu, 9 puncte, şi Slavina Koleva, 8 puncte.

Meciul a fost arbitrat de moldoveanul Veaceslav Prozorov şi de Chantal Kaiser (Franţa).

Marţi seara, echipa din Blaj îşi va afla adversara din finală, în urma meciului dintre Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia) şi Swietelsky Bekescsaba (Ungaria). Formaţia italiană a câştigat prima manşă cu 3-0, în deplasare.

—————————

Volei Alba Blaj și Știința Bacău joacă azi, de la 17:00, la Sibiu, returul semifinalei românești din Cupa CEV, iar ardelencele sunt favorite, după ce în primul meci s-au impus cu 3-0.

Sezonul trecut, Blajul a jucat finala Ligii Campionilor, iar acum e la un pas de fi prezentă în ultimul act al Cupei CEV, a doua competiție a Europei.

Adversara din finală a echipei românești care va face pasul mai departe se va decide tot azi. În a doua semifinală se înfruntă italiencele de la Busto Arsizio cu unguroaicele de la Swietelsky Bekescsaba. Bogdan Paul e antrenorul maghiarelor. Echipa din Italia s-a impus în tur cu 3-0.

————–

CSM Volei Alba Blaj a făcut un pas mare spre finala Cupei CEV la volei feminin, marţi, prin victoria clară reuşită în deplasare cu Ştiinţa Bacău, scor 3-0 (25-12, 25-16, 25-16), în prima manşă a semifinalelor.

Vicecampioana României şi a Europei s-a impus în doar 67 de minute.

Ioana Maria Baciu a fost de departe cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 22 de puncte reuşite pentru ardelence. Sonja Newcombe a contribuit cu 9 puncte, Nneka Onyejekwe 8, Ana Lazarevic 7. Slavina Koleva s-a remarcat de la Ştiinţa, cu 7 puncte.

Manşa secundă se va juca în data de 5 martie, la Sibiu.

În cealaltă semifinală, Swietelsky Bekescsaba (Ungaria) – Yamamay e-work Busto Arsizio (Italia) 0-3.

ACTUALIZARE. Alba Blaj câștigă clar prima manșă, 3-0 (12, 16. 15-25). Returul are loc săptămâna viitoare, la Sibiu.

Duminică, cele două echipe au jucat un alt meci una împotriva celeilalte, atunci însă în Divizia A1. S-a impus Volei Alba Blaj cu 3-1 și marți tot ea va porni ca favorită.

Returul semifinalei va avea loc marțea viitoare, la Blaj.

Tot marți, dar de la ora 19.00, în Ungaria se va juca cealaltă semifinală din Cupa CEV: Bekescsaba – Busto Arsizio. Echipa gazdă este antrenată de Bogdan Paul.

Comentarii