De Simona David,

UPDATE 28 februarie: Potrivit The Guardian, 130 de turiști pot părăsi hotelul deoarece nu au intrat în contact cu turiștii testați pozitiv cu noul coronavirus. Printre aceștia sunt și 50 de britanici. În replică la acest anunț, compania aviatică Jet2 a comunicat oaspeților din hotelul H10 Costa Adeje Palace că vor fi transportați doar dacă sunt testați negativ. Sau așteaptă până luna viitoare să se întoarcă acasă.

UPDATE 25 februarie: Printre cei 1.000 de turiști aflați în carantină în hotelul H10 Costa Adeje Palace sunt și 110 belgieni, notează Brussels Times. Potrivit publicației belgiene, aceștia cumpăraseră vacanța prin operatorul TUI. ”Comunicăm cu operatorul TUI și cu Ambasada Belgiei pentru a ști care este starea turiștilorm în fiecare moment. De asemenea, am solicitat tuturor cetățenilor belgieni, care călătoresc în afara țării, să se înregistreze online, din cauza epidemiei de coronavirus”, a declarat Karl Lagatie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe belgian. Acesta se teme că ar putea fi mai mulți belgieni într-o astfel de situație, dar despre care să nu se știe deoarece au plecat pe cont propriu, nu organizat cu TUI.

Potrivit Business Insider, 1.000 de turiști sunt în carantină, într-un hotel de 4 stele din Insulele Canare, după ce, unul dintre ei fusese găsit infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul infectat este medic și vizitase recent regiunea Lombardia, din Italia, acolo unde sunt peste 100 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Acesta se simțea rău și s-a prezentat la autoritățile sanitare luni după amiază. El a fost luat la spital, testat, și găsit pozitiv.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Va fi testat din nou în Madrid, la Centrul Național de Microbiologie al Institutului Național de Sănătate Carlos III, potrivit ministrului sănătății spaniol

Bărbatul și soția sa au fost cazați o săptămână în hotelul din Spania, acolo unde s-a decis carantina pentru toți cei 1.000 de turiști.

Citeşte şi:

Bulgaria Air anulează toate cursele către Milano de teama coronavirusului

12 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, puse în izolare la domiciliu, iar probele trimise la analize

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni