Mergi direct la conținut »
14 hackeri români, arestaţi de DIICOT și Secret Service, extrădaţi în America
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 14 hackeri români, arestaţi de DIICOT și Secret Service, extrădaţi în America

14 hackeri români, arestaţi de DIICOT și Secret Service, extrădaţi în America

Cei 14 hackeri români sunt acuzați că au furat 34 de milioane de dolari, în decurs de trei ani. Ancheta a pornit în Statele Unite ale Americii, acolo unde Secret Service a demarat o anchetă de amploare, după ce mii de americani au fost înșelați online cu sume uriașe.

Acuzați de fraudă informatică, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat, hackerii români au făcut obiectul unor percheziții de amploare.

„În urma solicitării primite de la autoritățile competente din Statele Unite ale Americii, aproape 100 de polițiști din strucuturile de combatere a criminalității organizate din  București, Craiova, Cluj, Ploiești, Pitești, Olt, Ilfov, Ialomița, Teleorman și Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 27 de percheziții la domiciliile și reședintele persoanelor vizate. La percheziții au participat și agenți ai Secret Service”, potrivit poliției.

„În urma acțiunii, au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 HDD –uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, 5 de unități centrale P.C., 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, 3 carduri de memorie și 2 autoturisme (în valoare aproximativă de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD și 5.500 CHF”, au precizat polițiștii, potrivit Observator.tv.

Elveţia promite 150.000 de franci (aproximativ 132.000 de euro), celor care vor pirata votul său electronic de nouă generaţie. Falsul scrutin va avea loc în perioada 25 februarie – 24 martie.

Cazul escrocului Matteo Politi: ce știm despre „falsa medicină” și ce merită oamenii să afle în continuare! După trei zile de dezvăluiri, analizăm care sunt primele concluzii și ce răspunsuri nu au primit pacienții români

Close
Închide
  Close