Mergi direct la conținut »
Dragnea, înainte de verdictul CCR: Nu îmi schimbă cu nimic nici atitudinea, nici cursul vieţii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, înainte de verdictul CCR: Nu îmi schimbă cu nimic nici atitudinea, nici cursul vieţii

Dragnea, înainte de verdictul CCR: Nu îmi schimbă cu nimic nici atitudinea, nici cursul vieţii

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a comentat, joi, înainte de decizia Curții Constituționale privind legea care îl împiedică să devină premier, efectul acesteia supra sa. El spune că verdictul judecătorilor constituționali nu îi schimbă nici atitudinea și nici cursul vieții, și adaugă că îl susține în continuare pe Sorin Grindeanu, în funcția de premier.
”Nu îmi schimbă (decizia CCR-n.r.) cu nimic nici atitudinea, nici cursul vieţii, nici acţiunea politică, avem un prim-ministru pe care eu îl susţin şi un Guvern pe care eu îl susţin. Nu este o decizie pentru mine”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înainte de pronuntarea CCR, la Palatul Parlmentului.

CCR s-a pronunțat în privința legii care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului. Judecătorii CCR au precizat că vor anunța decizia în cursul zilei, printr-un comunicat oficial și nu au dorit să facă alte declarații.

CCR a discutat joi, pentru a cincea oară, legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului. Judecătorii constituționali au amânat de mai multe ori o decizie, în acest caz. Ei au fost sesizați, în luna ianuarie, de Avocatul Poporului, cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Close
Închide
  Close