MENIU CAUTĂ

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut la Arad ca până joi să fie făcută o primă evaluare a pagubelor provocate de furtună

Distribuie

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut la Arad ca până joi să fie făcută o primă evaluare a pagubelor provocate de furtună. Ministrul a făcut această solicitare pentru a putea fi inițiate demersurile necesare acordării ajutoarelor de stat pentru populația afectată de vijelie.

Potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor Interne, luni, în jurul orei 11.00, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a ajuns la Arad unde s-a întâlnit cu prefectul, șeful inspectoratului pentru situații de urgență și reprezentanții autorităților locale care participă la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase din cursul zilei de duminică.

La întâlnire au participat, de asemenea, șefii structurilor MAI din județ, membre în Comitetul pentru Situații de Urgență.

Ministrul Carmen Dan a solicitat ca până joi, 21 septembrie, să fie realizată o primă evaluare a celor mai însemnate pagube, pentru a se putea iniția demersurile în vederea acordării ajutoarelor de stat.

Pe baza informațiilor primite până în prezent de la autoritățile locale din Arad, a reieșit că au fost afectate 35 de localități, situația cea mai gravă înregistrându-se în localitatea Moneasa. La acest moment, nu mai sunt persoane internate în unități spitalicești din cauza fenomenelor meteo extreme din cursul zilei de duminică.

În teren, la această oră, se află 14 echipe de intervenție pentru remedierea defecțiunilor la alimentarea cu energie electrică. Acestea au ca prioritate spitalele care încă funcționează pe bază de generatoare, astfel încât pacienții din aceste unități spitalicești să nu aibă de suferit, mai informează MAI.

Citește și: Opt morți și 137 de răniți după urgia din vestul țării

Citește mai multe despre carmen dan, Arad, bilant și solicitare pe Libertatea.

Comentarii