MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Petre Daea, despre Shhaideh și Plumb: „Sunt colege preţioase, pe care eu le respect”

Distribuie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus vineri, la Valea Călugărească, în județul Prahova, că vicepremierul Sevil Shhaideh și actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ale căror nume apar în cel mai nou dosar al DNA, sunt"colege prețioase", pe care le respectă.

„Nu aş vrea să comentez acest lucru, sunt un om stăpânit de moment, sunt în acest cadru extraordinar pe care trebuie să îl înţelegem ca atare. (. red. – la Valea Călugărească). (…) Nu cunosc situaţia, nici nu vreau să mă pronunţ. Ambele sunt colege cu mine şi sunt colege preţioase, pe care eu le respect, motiv pentru care îngăduiţi-mi să nu fac comentarii pe această temă”, a afirmat ministrul.

Petre Daea a făcut această declarație la un festival desfășurat, vineri, la Valea Călugărească, în acorduri de muzică, printre vânzători de gulaș, sarmale, must și într-o atmosferă înmiresmată de aroma vinului prahovean.

Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar de corupție. Ea a fost citată vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi informată cu privire la calitatea de suspect în dosar.

Shhaideh este suspectată de procurorii DNA de abuz în serviciu în dosarul „Belina”. În același dosar, procurorii DNA au cerut începerea urmării penale pe numele Rovanei Plumb, suspectată de complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: REPORTAJ | O bibliotecară merge 14 kilometri pe jos și le duce cărţi copiilor dintr-un sat izolat din Apuseni. „Sunt un fel de Badea Cârţan modern”

Citește mai multe despre daea, Dosarul Belina și plumb pe Libertatea.

Comentarii